Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble tatt fire måneder etter Paris-terroren: - Salah (26) planla nye angrep

Hevder han hadde tilgang på våpen.

TATT ETTER 126 DAGER:  Salah Abdeslam klarte å skjule seg for fransk og belgisk politi i fire måneder før han ble funnet og arrestert på fredag. Foto: Reuters / VTM via Reuters Tv / NTB Scanpix
TATT ETTER 126 DAGER: Salah Abdeslam klarte å skjule seg for fransk og belgisk politi i fire måneder før han ble funnet og arrestert på fredag. Foto: Reuters / VTM via Reuters Tv / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Salah Abdeslam har i avhør fortalt at han planla nye angrep fra sitt skjulested i Brussel, og at han hadde tilgang på våpen, opplyser den belgiske utenriksministeren. Abdeslam har sittet i lange politiavhør siden han ble pågrepet i Brussel-bydelen Molenbeek fredag.

Ifølge utenriksminister Didier Reynders har den terrorsiktede 26-åringen forklart at han «planla noe» og at «det skulle iverksettes».

Reynders opplyser søndag at politiet tror Abdeslam snakker sant.

- Det er funnet store mengder våpen, tunge våpen, under den innledende etterforskningen, og vi har sett et nettverk av folk rundt ham i Brussel, sier Reynders.

Ifølge ministeren har politiet så langt avdekket over 30 personer som har tilknytning til terrorangrepene i Paris 13. november.

- Men vi er sikre på at enda flere er innblandet i saken.

Reynders oppfordrer etterretningstjenestene, politiet og grensemyndigheter i alle europeiske land om å utveksle informasjon som kan bidra til at flere mistenkte blir pågrepet. Han ber også europeiske land om å være ekstra vaktsomme ved grensene sine.

- Abdeslams medskyldige kan forsøke å rømme etter at han ble pågrepet, sier Reynders.

Salah Abdeslam var trolig den eneste overlevende av gjerningsmennene fra Paris-angrepene. Han har forklart i avhør at han hadde planer om å sprenge seg i luften ved fotballstadionet Stade de France, men at han ombestemte seg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart