Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble tatt med ladd våpen i hendene

Lommemann-siktet var bevæpnet da han ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): Grytidlig fredag morgen ble 55-åringen som politiet mener er Lommemannen pågrepet i sitt eget hjem på Åsane i Bergen.

I dag skriver Bergens Tidende (BT) at den 55 år gamle mangemillionæren hadde et skarpladd våpen i hånden da han ble tatt.

To politimenn og en politikvinne hadde stilt seg opp utenfor mannens enebolig fredag morgen. De gjemte seg til ytterdøren åpnet seg, og pågrep 55-åringen da han gikk ut døra, trolig fordi han skulle dra på jobb.

I den ene hånda bar han et innpakket våpen som viste seg å være skarpladd, skriver avisa.

Les: Politiet beslagla flere håndvåpen, patroner, politiradio og kriminalteknisk håndbok hos mannen de mener er Lommemannen.

Les: - Han hentet oss i Porsche og hadde en pistol i hanskerommet

En teori om hvorfor 55-åringen var bevæpnet, er at han de siste ukene kan ha følt at nettet begynte å snøre seg rundt ham og at han forberedte seg på at noe kunne skje.

I forrige uke skrev flere medier, blant annet Aftenposten, at Lommemannen-etterforskningen hadde flyttet seg til Hordaland.

Mannen ble tatt etter et tips fra en tidligere politimann, som koblet lommemannen til en tidligere overgrepssak på Sotra i 1999. Det man nå tror er Lommemannen var den gang mistenkt for et overgrep i en svømmehall, men saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling. Det betyr at navnet hans fantes i politiets papirer.

Han er nå siktet for totalt 11 overgrep, men politiet sier siktelsen sannsynligvis vil bli utvidet. Etter pågripelsen har politiet fått tips om rundt 40 nye saker. 

Dersom Lommemannen er den samme som den såkalte bandasjemannen som opererte på Vestlandet i mange år, kan han stå bak nærmere 400 overgrep siden midten av 1970-tallet.

Mannen skal kun ha vært i et kort avhør, som ble avbrutt fordi han ønsket å sette seg inn i sakens dokumenter sammen med sin forsvarer Tor Erling Staff. Den antatte lommemannen framstilles for varetekt i morgen.

<B>BESLAGLA VÅPEN:</B> I kurven nederst til høyre ligger en pistol som ble beslaglagt hjemme hos den antatte lommemannen. Han var også bevæpnet sa han ble pågrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media