Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble tatt på kroppsspråket

Polygamist avslørt av bankende pulsåre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et bilskilt av papir, en salat og historier som ikke ga sammenheng, gjorde politimannen mistenksom da han stoppet mannen med de mange konene, Warren Steed Jeffs, i Las Vegas.

Men det var den bankende pulsåren på Jeffs hals som avslørte at noe virkelig var i gjære, skriver CNN.

- Jeg skjønte at en eller annen form for kriminell aktivitet kunne være i gjære, sa politibetjent Eddie Dutchover, ifølge CNN.

Pappskilt

Han stoppet Jeffs sammen med broren og en av polygamistens 40 koner i en ny luksus-SUV som hadde et registreringskilt av papp i stedet for det vanlige metallskiltet.

Jeffs virket unnvikende der han satt inne i bilen og tok fram en salat som han spiste av.

- Jeg la merke til at Jeffs var ekstremt nervøs. Han satt på høyre side i baksetet og ville ikke ha øyekontakt med meg, sa politimannen.

- Men halspulsåren hans pumpet.

TOK HAM PÅ PULSÅREN:  Jeg skjønte at en eller annen form for kriminell aktivitet kunne være i gjære, sa politibetjent Eddie Dutchover Foto: AP/Scanpix
TOK HAM PÅ PULSÅREN: Jeg skjønte at en eller annen form for kriminell aktivitet kunne være i gjære, sa politibetjent Eddie Dutchover Foto: AP/Scanpix Vis mer

Dutchover snakket med Jeffs og broren hver for seg. Bror Isaac Jeffs sa at de var på vei til Utah, mens polygamisten selv forklarte at målet for turen var Denver, Colorado.

Politimannen ba om forsterkninger og senere FBI da det ble klart at politifolkene hadde slått kloa i en av FBIs ti mest ettersøkte personer.

Innrømmet med et sukk

Polygamisten innrømmet senere at han var mannen som var ettersøkt i Utah og Arizona for en rekke lovbrudd inkludert overgrep mot barn. Han er også mistenkt for å ha giftet bort jenter helt nede i 13-årsladeren til eldre menn.

Jeffs har 40 koner og tilsammen 60 barn.

- Han sa sitt fulle navn, Warren Steed Jeffs, og så bare sukket han på en måte. Og det var det, forklarte politimannen.

ETTERSØKT: Warren Steed Jeffs har 40 koner og tilsammen 60 barn.