Du leser nå Dagbladet Pluss

Ble torturert i Kim Jong-uns fangeleir

16-timers arbeidsdager. Tortur og avmagring. - Jeg kunne høre lyden av folk som døde.

BLE TORTURERT: Etter grov tortur, innrømmet Jung at han var spion for Sør-Korea, selv om han ikke var det. Foto: Robert Börjesson / Expressen
BLE TORTURERT: Etter grov tortur, innrømmet Jung at han var spion for Sør-Korea, selv om han ikke var det. Foto: Robert Börjesson / ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEOUL (Expressen/Dagbladet): Jung Gwang II kommer aldri til å glemme aprildagen da han kom til en av Nord-Koreas politiske fangeleire.

Han hadde hørt om regimets forferdelige fengsler og visste at Nord-Koreas ledelse behandlet politiske fanger med jernhånd. Likevel var han ikke forberedt på det som ventet da han ble ført inn til de andre fangene, som også var dømt for landsforræderi.

- Jeg kunne ikke se at det var mennesker. Alle var utmagret av sult. Det var et sjokk. Alle var bare skinn og ben og så helt utmattet ut, sier Jung Gwang II, når den svenske avisa Expressen møter ham på en kafé i nærheten av hjemmet hans i Seoul.

Til Expressens reporter Robert Börjesson forteller den tidligere fangen om sine forferdelige opplevelser i en av Kim Jong-uns fangeleire.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.