Ble torturert mens Argentina scoret

Men Claudio overlevde VM i 1978.

VONDE MINNER: Da Argentina selv arrangerte fotball-VM i 1978, satt Claudio Niro i en av regimets grusomme konsentrasjonsleire. Han overlevde. Argentinas suksess i Brasil-VM får han til å tenke på fortida. Foto: LISBET JÆRE
VONDE MINNER: Da Argentina selv arrangerte fotball-VM i 1978, satt Claudio Niro i en av regimets grusomme konsentrasjonsleire. Han overlevde. Argentinas suksess i Brasil-VM får han til å tenke på fortida. Foto: LISBET JÆRE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når noen skåret mål mot Argentina i 1978, så slo «los milicos» løs på oss i hevn. De militære hadde en TV og fulgte med på kampene i konsentrasjonsleiren.

- Noen av jentene fikk lov til å se på, men det var mest en grusom form for lek. De ble voldtatt.

Claudio Niro gløtter på dagens aviser på kafebordet der det i detalj gjøres greie for kampen mellom Argentina og Nederland kvelden før. Innimellom krydres sidene av bilder av et jublende folkehav i blått og hvitt som feiret seieren ved Obelisken i hovedgaten i Buenos Aires.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer