Ble torturert mens Argentina scoret

Men Claudio overlevde VM i 1978.

VONDE MINNER: Da Argentina selv arrangerte fotball-VM i 1978, satt Claudio Niro i en av regimets grusomme konsentrasjonsleire. Han overlevde. Argentinas suksess i Brasil-VM får han til å tenke på fortida. Foto: LISBET JÆRE
VONDE MINNER: Da Argentina selv arrangerte fotball-VM i 1978, satt Claudio Niro i en av regimets grusomme konsentrasjonsleire. Han overlevde. Argentinas suksess i Brasil-VM får han til å tenke på fortida. Foto: LISBET JÆRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Når noen skåret mål mot Argentina i 1978, så slo «los milicos» løs på oss i hevn. De militære hadde en TV og fulgte med på kampene i konsentrasjonsleiren.

- Noen av jentene fikk lov til å se på, men det var mest en grusom form for lek. De ble voldtatt.

Claudio Niro gløtter på dagens aviser på kafebordet der det i detalj gjøres greie for kampen mellom Argentina og Nederland kvelden før. Innimellom krydres sidene av bilder av et jublende folkehav i blått og hvitt som feiret seieren ved Obelisken i hovedgaten i Buenos Aires.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer