TOTALT ØDELAGT: En redningsarbeider i kjelleren der de fleste av ofrene mistet livet. Brannen i nattklubben Santika Club i Bangkok i Thailand nyttåraften, var trolig forårsaket av raketter eller et sceneshow. Foto: AP/Sakchai Lalit
TOTALT ØDELAGT: En redningsarbeider i kjelleren der de fleste av ofrene mistet livet. Brannen i nattklubben Santika Club i Bangkok i Thailand nyttåraften, var trolig forårsaket av raketter eller et sceneshow. Foto: AP/Sakchai LalitVis mer

Ble trampet ihjel og døde av brann- og røykskader

Dødstallene stiger etter nattklubbrannen i Bangkok. Ofre også fra Nederland, Australia, Nepal og Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Minst 59 mennesker er nå bekreftet døde etter den omfattende brannen på nattklubben Santika Club i Bangkok nyttårsaften. De fleste av de døde er funnet i underetasjen til utestedet.

Ifølge Associated Press sier politiet at så mange som 1000 mennesker var inne på utestedet da brannen startet. Politiet tror det fremdeles er mennesker inne i den nedbrente klubben og at dødstallene kan stige.

Det er foreløpig ikke klarlagt hva som startet brannen, men politisjef i Bankok Jongrat Jutanont sier til AP at det kan ha vært nyttårsraketter, eller gnister fra et sceneshow på nattklubben.

Et vitne, Andrew Jones, forteller til BBC at det tok fyr på scenen etter at fyrverkeri ble skutt opp like etter midnatt lokal tid.

OFRENE UTENFOR KLUBBEN: I tillegg til de mange drepte er minst hundre mennesker såret etter brannen. Foto: Kerek Wongsa/Reuters
OFRENE UTENFOR KLUBBEN: I tillegg til de mange drepte er minst hundre mennesker såret etter brannen. Foto: Kerek Wongsa/Reuters Vis mer

Mange nasjonaliteter
Jutanont bekrefter at flere utlendinger var i klubben, og at det er ofre fra Nederland, Japan, Nepal og Australia i tillegg til de mange thailandske ofrene. En fotograf fra AP opplyser i natt at han så minst ti utenlandske lik på likhuset, men myndighetene ar ikke bekreftet nasjonaliteten til ofrene.

- Noen kropper falt av bårene da redningsmannskapene forsøkte å redde dem ut. Flammene sto ut av de knuste vinduene. En del av bygningen var allerede falt sammen, forteller øyenvitnet Andrew Jones, en britisk lærer, til AP.

KOM SEG IKKE UT: Klubben hadde bare en utgang for gjestene. Foto: REUTERS/Kerek Wongsa (THAILAND)
KOM SEG IKKE UT: Klubben hadde bare en utgang for gjestene. Foto: REUTERS/Kerek Wongsa (THAILAND) Vis mer

Klubben hadde bare en utgang for gjestene, noe som kan ha bidratt til katastrofen. En utgang for de ansatte var ikke kjent for gjestene, heter det i natt. Over 130 mennesker er meldt skadd etter brannen.

PÅRØRENDE SØRGER: Minst 59 mennesker er bekreftet døde i brannen i Thailand. Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT
PÅRØRENDE SØRGER: Minst 59 mennesker er bekreftet døde i brannen i Thailand. Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT Vis mer