Ble trolig drept med kniv

Politiet mener den drapssiktede 34-åringen ga bergenskvinnen (37) dødelige skader med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 34-åringen som er mistenkt for drapet av en 37 år gammel kvinne i Hylkje torsdag kveld, vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling før tidligst i morgen. Politiet har heller ikke avhørt mannen eller avklart hva han er siktet for.

- Vi er helt i begynnelsen av etterforskningen og skal gjennomføre avhør og taktisk og teknisk etterforskning før vi formulerer siktelsen, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Endring i straffeprosessloven

Krogvold bekrefter i ettermiddag at gjerningsmannen brukte et stikkvåpen.

– Meldingene fra rettsmedisinerne er at det kan se ut som om hun er drept med en kniv, sier politiinspektøren til Bt.no.

Han vil ikke kommentere om politiet har funnet drapsvåpenet.

Tidligere måtte politiet innen 24 timer etter en arrestasjon avgjøre om personen skulle fremstilles for varetektsfengsling. 1. juli ble straffeprosessloven endret, og politiet har i dag 72 timer på seg til å vurdere fengslingen og ordlyden i siktelsen.

- Vi formulerer ikke siktelsen før vi må, sier Krogvold.

TROLIG DREPT HJEMME: Den avdøde kvinnen i midten av 30 åra bodde i dette huset i Steinestøveien utenfor Bergen. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
TROLIG DREPT HJEMME: Den avdøde kvinnen i midten av 30 åra bodde i dette huset i Steinestøveien utenfor Bergen. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer

Politiet er svært sparsomme med opplysninger rundt drapet, men bekrefter fredag ettermiddag at drapsofferet og den mistenkte 34-åringen kjente hverandre.

- De to har kjent hverandre i et halvt års tid, sier Krogvold.

34-åringen har bedt om å bli representert av Advokatfirmaet Staff, og en av kontorets advokater er nå på vei til Bergen, opplyser politiet.

Fikk ikke kjøpe øl

Mannen ble pågrepet i 17.50-tiden torsdag ettermiddag, like etter at han med blod på klærne hadde forsøkt å kjøpe en sekspakning øl ved en matbutikk i nærheten av åstedet. Fordi mannen allerede var svært beruset, nektet betjeningen å selge ham ølet.

- Da han ikke fikk lov til å kjøpe, åpnet han den ene ølen og begynte å drikke i kassa. Så slengte han 200 kroner på disken, og stormet ut med sekspakningen. Like etter kom han inn igjen og ba oss om å ringe politiet, sa ansatt ved matbutikken, Monica Løvaas (32), til Dagbladet.no torsdag kveld.

De ansatte ved butikken fikk ikke svar hos politiet i Hordaland, men kort tid etterpå kom politiet til butikken og pågrep mannen.

50 minutter før pågripelsen ble den avdøde kvinnen funnet drept i boligen sin i Hylkje, som hun leier sammen med datteren. Kvinnen har leid den samme boligen i to år, og huseieren sier til Bergensavisa at han aldri har merket noe unormalt med leietakeren.

- Det har aldri vært noe bråk eller rot med henne, sier mannen.

PÅGREPET: Like ved denne Spar-butikken i Hylkje utenfor Bergen ble 34-åringen pågrepet.