Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble truet av Mr. X til å ta i mot 10 kilo hasj før drapet

Bislett-tiltalte vil fortsatt ikke fortelle hvem han «så» skyte Einar Opsahl i hodet.

 - VET HVEM SOM DREPTE:  Drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) nekter fortsatt for at det var han som drepte Einar Opsahl. Han forklarte i retten i dag at han vet hvem den skyldige Mr. X er, men at han ikke tør røpe identiteten. Foto: Privat
- VET HVEM SOM DREPTE: Drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) nekter fortsatt for at det var han som drepte Einar Opsahl. Han forklarte i retten i dag at han vet hvem den skyldige Mr. X er, men at han ikke tør røpe identiteten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) forklarte seg i Oslo tingrett i formiddag om sine bevegelser før, under og etter tidspunktet Einar Opsahl (35) ble skutt og drept klokka 01.05 natt til lørdag 18. juni i fjor på drosjeholdeplassen på Bislett.

Flere ganger i timene rundt drapet møtte han mannen som han fortsatt hevder å vite fyrte av skuddet mot Einar Opsahl. Tiltalte tør fortsatt ikke røpe identiteten til Mr. X, som aktor Håkon Skallerud kalte den «ukjente jokeren».

I tidligere forklaringer har tiltalte omtalt drapsmannen som en «litt langhåret vietnameser».  I retten i dag brukte han betegnelsen «asiat litt kortere enn meg selv, med 90-talls-sveis».

- Påtruet 10 kilo hasj med pistol Det første møtet med Mr. X var ifølge dagens forklaring fredag kveld i en bil med fire menn utenfor en vietnamesisk karaokeklubb på Løren.

- Mr. X truet meg med pistol mot hodet til å oppbevare noen vesker med 10 kilo hasj. Så ble vi enige om å treffes på Bislett og «legge de tingene der». Kriminelle er forsiktige med å gjøre avtaler på telefon, forklarte han retten.

Deretter forklarte han at han la hasjen i leiligheten til en kamerat på Løren - før han dro til Bislett i en lånt, mørk bil, som seinere ble sett på åstedet for drapet.

- Jeg vil ikke fortelle hvem jeg lånte bilen av. Navnet hans står ikke i papirene i denne saken, og derfor vil jeg ikke trekke han inn.

Mr. X på Bislett Noen minutter før drapet dukket Mr. X opp utenfor restauranten Tasty Thai rett ved drapsstedet. Han ville vel sjekke at jeg hadde kontroll, sa tiltalte. Tiltalte benektet på spørsmål fra aktor at han hadde noe narkoparti i bilen som sto parkert på drapsstedet.

- Så forsvant Mr. X bak Rimi. Like etter var det tumulter og rop rett nede i gata. Da så jeg at Einar Opsahl presset en kompis til meg mot taket på en hvit bil. Så kom plutselig Mr. X i en bil og fyrte av et skudd. Jeg så røyken og hørte smellet.

Tiltalte og Mr. X forsvant i hver sin bil fra drapsstedet. Klokka 01.20 dukket tiltalte opp på puben Bør og Børsen nær Trondheimsveien.

- Jeg traff Mr. X på utsiden av Bør og Børsen. Han ville ha meg med til Løren, men det ville jeg ikke og gikk inn på puben, forklarte tiltalte.

Der forsvinner foreløpig Mr. X ut bildet.

Sex og våpen Etter et kvarter på Bør og Børsen kjørte tiltalte til Løren og traff flere kjente i leiligheten der veskene med hasj ble «parkert» tidligere på kvelden.

Der ble det mer kokain og hasj på festdeltakerne.

Aktor ville vite hvorfor han dusjet i leiligheten og om det ble overlevert våpen i leiligheten på Løren.

- Ja, det var et våpen der. Og jeg dusjet fordi jeg hadde sex der med en venninne.

Seint lørdag natt eller tidlig lørdag morgen dro han og en kamerat, som var vitne til Bislett-drapet, videre til tiltaltes kjæreste i Orions vei.

- Fram til pågripelsen natt til tirsdag var det mest rus, forklarte tiltalte.

Det var i moras leilighet på Schous Plass han ble pågrepet, blant annet sammen med ni kilo hasj, endel kokain og en bukse med blod og DNA-spor både fra drapsofferet og tiltalte selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media