- Ble truet av Mr. X til å ta i mot 10 kilo hasj før drapet

Bislett-tiltalte vil fortsatt ikke fortelle hvem han «så» skyte Einar Opsahl i hodet.

- VET HVEM SOM DREPTE:  Drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) nekter fortsatt for at det var han som drepte Einar Opsahl. Han forklarte i retten i dag at han vet hvem den skyldige Mr. X er, men at han ikke tør røpe identiteten. Foto: Privat
- VET HVEM SOM DREPTE: Drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) nekter fortsatt for at det var han som drepte Einar Opsahl. Han forklarte i retten i dag at han vet hvem den skyldige Mr. X er, men at han ikke tør røpe identiteten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) forklarte seg i Oslo tingrett i formiddag om sine bevegelser før, under og etter tidspunktet Einar Opsahl (35) ble skutt og drept klokka 01.05 natt til lørdag 18. juni i fjor på drosjeholdeplassen på Bislett.

Flere ganger i timene rundt drapet møtte han mannen som han fortsatt hevder å vite fyrte av skuddet mot Einar Opsahl. Tiltalte tør fortsatt ikke røpe identiteten til Mr. X, som aktor Håkon Skallerud kalte den «ukjente jokeren».

I tidligere forklaringer har tiltalte omtalt drapsmannen som en «litt langhåret vietnameser».  I retten i dag brukte han betegnelsen «asiat litt kortere enn meg selv, med 90-talls-sveis».

- Påtruet 10 kilo hasj med pistol Det første møtet med Mr. X var ifølge dagens forklaring fredag kveld i en bil med fire menn utenfor en vietnamesisk karaokeklubb på Løren.

- Mr. X truet meg med pistol mot hodet til å oppbevare noen vesker med 10 kilo hasj. Så ble vi enige om å treffes på Bislett og «legge de tingene der». Kriminelle er forsiktige med å gjøre avtaler på telefon, forklarte han retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer