Gikk til søksmål mot kommunen

- Ble truet med barnevernet

Foreldrene saksøkte Grimstad kommune etter at 11-åring ble mobbet på en skole. Bare noen uker før rettsforhandlingene skulle starte, meldte kommunen foreldrene til barnevernet.

RETTSFORHANDLINGER: Advokat Nadia Hall (i midten) og advokatfullmektig Ellen Tvedten Jorem (t.v.) har på vegne av 11-åringen og foreldrene saksøkt Grimstad kommune. de representeres av advokat Ellen Gro Hamre. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
RETTSFORHANDLINGER: Advokat Nadia Hall (i midten) og advokatfullmektig Ellen Tvedten Jorem (t.v.) har på vegne av 11-åringen og foreldrene saksøkt Grimstad kommune. de representeres av advokat Ellen Gro Hamre. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): I flere år ble den nå 11 år gamle gutten systematisk mobbet på en av barneskolene i Grimstad.

Til slutt så ikke foreldrene en annen utvei enn å saksøke skoleeier - Grimstad kommune. I går startet rettsforhandlingene i Aust-Agder tingrett. Foreldrene til gutten - som Dagbladet tidligere har kalt «Per» - maktet ikke være til stede i retten da advokat Nadia Hall i Advokatfirmaet Elden holdt sitt innledningsforedrag.

Barnevernet

I retten kom det fram at konflikten mellom foreldrene til «Per» og kommunen har vart i flere år. Ingen betviler at den lille gutten har vært utsatt for langvarig og systematisk mobbing.

Bare noen uker før rettsforhandlingene skulle starte, meldte kommunen foreldrene til barnevernet. Da hadde den rettsoppnevnte sakkyndige allerede vært på hjemmebesøk hos «Per» og foreldrene, og gitt familien det beste skussmål.

Langvarig konflikt

- I flere år har foreldrene forsøkt å få skolen og skoleeier - Grimstad kommune - til å hjelpe «Per». Det har aldri vært snakk om omsorgssvikt i hjemmet. Dette handler om en liten gutt som har blitt traumatisert på grunn av grov mobbing i skolen, fastslo foreldrenes prosessfullmektig, advokat Nadia Hall, i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer