Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble truet på livet etter dette bildet. Nå er hun arrestert

Hun har også blitt anklaget for å «snakke åpent om forbudte forhold med menn».

TRUES PÅ LIVET: Bildet av denne kvinnen i Riyadh i Saudi-Arabia vekker sterke reaksjoner. Noen støtter henne, andre ønsker henne død. Foto: Twitter
<div><br></div>
TRUES PÅ LIVET: Bildet av denne kvinnen i Riyadh i Saudi-Arabia vekker sterke reaksjoner. Noen støtter henne, andre ønsker henne død. Foto: Twitter

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et bilde av en kvinne fra Saudi-Arabia uten hijab vekker sterke reaksjoner.

Kvinnen er avbildet gatelangs i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh, uten noen av de tradisjonelle abaya-plaggene som brukes til å dekke kvinners kropp i det strengt konservative landet.

Nå melder engelske The Guardian at kvinnen, som heter Malak al-Shehri, har blitt arrestert. Avisa siterer den arabiske avisa Al-Sharq.

En talsmann for politiet sier at Shehri, som er i 20-årene, har blitt fraktet til et lokalt fengsel. Hun har også blitt anklaget for å «snakke åpent om forbudte forhold med menn».

- Polititjenestemenn har anholdt ei jente som fjernet sin abaya på gata al-Tahliya, noe som førte til en provokasjon som hun oppfordret til i sosiale medier for noen dager siden, sier Fawaz al-Maiman.

Han sier videre at de har overholdt sin plikt om å overvåke brudd på «generell moral».

Rasende

Bildet av kvinnen spredte seg raskt på Twitter for to uker siden. Det er også her de sterkeste reaksjonene, både i form av drapstrusler og skryt, har kommet.

«Drep henne og kast liket til hundene», tvitret én, mens en annen Twitter-bruker skrev at «vi krever blod» etter å ha sett bildet. Mange andre krever at kvinnen kastes i fengsel, og en rekke Twitter-brukere sier kvinnen fortjener å dø.

Bakgrunnen for bildet skal være at den avbildede kvinnen selv tvitret at hun var på vei til lunsj uten hijab eller abaya. Hennes følgere skal så ha bedt henne poste et bildet av antrekket, og kort tid etter eksploderte Twitter i Saudi-Arabia.

Moderne Rosa Parks

Samtidig er det mange som støtter den hijabløse kvinnen. Noen kaller henne til og med en moderne Rosa Parks.

For snaut to uker siden skal emneknaggen «saudi-arabiske kvinner fjerner sine abaya-klær i regnet» ha trendet på Twitter sammen med hatefulle ytringer, skriver avisa The Independent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!