Sønn av Putins talsmann:

Ble tulleringt - avslører særbehandling

Talsmannen for den russiske presidenten Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, bekrefter at sønnen hans ble utsatt for tulleringing.

SÆRBEHANDLING: Gjennom en falsk telefonsamtale kommer det fram at sønnen til Dmitrij Peskov, Vladimir Putins talsmann, får særbehandling etter Russlands mobilisering. Foto: Natalia Kolesnikova/AFP/NTB

SÆRBEHANDLING: Gjennom en falsk telefonsamtale kommer det fram at sønnen til Dmitrij Peskov, Vladimir Putins talsmann, får særbehandling etter Russlands mobilisering. Foto: Natalia Kolesnikova/AFP/NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vladimir Putins mobilisering er i full gang, og helt vanlige russiske menn blir angivelig hentet fra forelesningssaler, politistasjoner og sengene sine for å sendes i krigen.

Men maktelitens sønner i Russland, slipper angivelig lett unna.

Det har blitt avslørt etter at en Putin-kritisk russisk tv-journalist ringte til Nikolaj Peskov, sønnen til Putins talsmann, Dmitrij Peskov, og presenterte seg som en rekrutteringsoffiser fra det russiske militæret.

Nikolaj Peskov skal ha trodd på at oppkallet var ekte, og at de russiske myndighetene nå ville sende ham ut i krigen i Ukraina.

Nikolaj Peskov skal så ha svart at han ikke hadde noen intensjon om å møte opp, og at saken ville bli løst «på en annen måte».

Far bekrefter

Telefonsamtalen ble sendt direkte, og et klipp fra sendingen gikk raskt viralt på flere sosiale medier.

Det var først uklart om det faktisk var stemmen til Nikolaj Peskov man kunne høre over telefonlinjen.

Men nylig gikk imidlertid faren hans, Dmitrij Peskov, ut og bekreftet overfor det russiske mediet PDMNews at det var sønnen i den andre enden av røret.

Ifølge Dmitrij hadde videoklippet blitt tatt ut av sammenheng for å sette sønnen hans i et dårlig lys. Derfor oppfordret han avsenderen til å publisere hele sendingen - noe de dermed gjorde.

Avsenderen er den russiske journalisten Dmitrij Nisovtsev, som bidrar i den Putin-kritiske Youtube-kanal, Popular Politics.

DEMONSTRASJONER. Over 400 mennesker skal ha blitt pågrepet i demonstrasjoner i Russland onsdag, etter nyheten om at Putin mobiliserer 300.000 reservister i Ukraina. Vis mer

- Ikke riktig

- Du ble tilsendt en innkallelse, både elektronisk og på papir. Der står det et nummer som du skal ringe til, men vi kan se at du ikke har ringt enda. Du skal melde deg til militæravdelingen i morgen klokka ti, sa Dmitrij Nisovtsev til Nikolaj Peskov, ifølge danske TV 2, som har oversatt telefonsamtalen.

- Ehm... jeg kommer åpenbart ikke i morgen klokka ti. Du må forstå, hvis du er… jeg er herr Peskov, og det er ikke riktig at jeg skal være der. Slik situasjonen er, så kommer jeg til å løse dette på en annen måte, skal Nikolaj Peskov ha svart.

Gjennom samtalen ble det likevel tydelig at Nikolaj Peskov ikke har noen intensjon om å gå i krigen for Russland.

Journalisten Dmitrij Nisovtsev, har nære relasjoner til den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj.

- Jeg får ikke med meg noe av det som blir laget av teamet til denne kriminelle mannen, sier Dmitrij Peskov til PDMNews.

Han mente imidlertid at sønnen uten tvil vil ta de riktige valgene når det kommer til militær tjeneste for Russland.

- Jeg er ikke i tvil om at han tar det riktige valget, sier han.

Det gjenstår å se om Nikolaj Peskov faktisk kommer til å dukke opp ved fronten i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer