- Ble tvunget til å feste

Her fester værdamene på TV2s 10-årsjublieum. Selv hevder de at det ble tvunget til å delta. En uke tidligere hadde de blitt oppsagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Værdamene følte seg mobbet
 • Fikk beskjed om å tenke på mannen
 • - Kroppen fikk skylda

  Det er værdamene Dyveke Henschien og Anita Pryme som møter arbeidsgiveren i Bergen tingrett denne uka. De to har gått til rettsak mot Storm, som eies av TV2 og Siri Kalvig, fordi de mistet jobben i selskapet.

  Ble tvunget til å feste


  Anita Pryme og Dyveke Henschien måtte ifølge Bergensavisen danse sammen med de andre værdamene under 10-årsjubileet til TV 2 etter ordre fra ledelsen. En uke tidligere hadde de fått oppsigelsen i posten.

  - Det føltes veldig rart å måtte feire at jeg var oppsagt, sa Dyveke Henschien i retten i går.

  Storms administrerende direktør Mette Krohn Hansen avviste alle påstandene.

  - Jeg har aldri presset noen. Jeg ringte til Dyveke for å gi henne beskjed om møter, høstlanseringen, jubileet og sånne ting. Det var i beste mening.

  Værpresentørene mener ledelsen var livredde for at den betente konflikten skulle lekke ut i mediene.

  - Ledelsen var veldig opptatt av at det måtte fremstå som en gjensidig forståelse dersom det kom ut at jeg sluttet som værdame, sa Pryme.

  Ansienniet eller utseende?


  - Hun sa «Du var for dårlig. Det var et nåløye. Du slapp ikke gjennom». Hun fortalte også at jeg ikke fikk fortsette på skjermen, og at jeg ikke ville få noen annen jobb i Storm, fortsatte Henschien retten, melder Bergens Tidene.

  Det var på et møte med Mette Krohn-Hansen 16. august i fjor denne beskjeden kom. Da hadde Storm og TV2 vært gjennom en evaluering, og kommet fram til at staben måtte slankes.

  Dyveke Henschien godtok at Benedicte Rasmussen ble en av TV 2-værets hovedprofiler. Men hun aksepterte ikke at Eli Kari Gjengedal vant konkurransen. Det store spørsmålet er om ansiennitetsprinsippet gjelder eller ikke, noe ledelsen benekter, mens værdamene på sin side hevder å ha fått forståelse av at det gjør.

  Måtte konkurrere


  Før sommeren hadde Storm gitt de syv værdamene sine beskjed om at de måtte bruke sommeren til å konkurrere om å bli en av de to hovedprofilene på kveldsendingene.

  Alle de fire værmelderne som vitnet i går forteller at arbeidsmiljøet ble mye dårligere etter et konkurransen ble kjent.

  I går fortalte værpresentatør Ane Nyrerød, som var innkalt som vitne i saken, at også hun fikk beskjed om at heller ikke hun skulle satses på etter sommeren i fjor. Det var ett eller annet med kroppen hennes.

  - Det var noe med kroppen, men jeg fikk beskjed om at jeg måtte ringe Siri for å få utdypet det. Jeg hørte det var noe jeg gjorde med kroppen, at den ikke var helt forløst, jeg husker ikke, forklarte Nyrerød i retten.

  Partene møtes ikke i dag. I morgen vitner blant andre markedssjef Siri Kalvig i Storm Weather Center og værpresentatør Eli Kari Gjengedal. Saken avsluttes torsdag.

<B>TV2 10 ÅR: Dyveke Henschien og Anita Pryme forteller at arbeidsgiveren var livredd for at de interne stridighetene skulle komme ut i media. Nå brettes forholdene i Storm ut i Bergen tingrett.
VILLE EGENTLIG IKKE:</B> Hit skulle Dyveke Henschien og Anita Pryme egentlig ønske de slapp å dra, men til jubileet måtte de.