Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble ulven forgiftet?

Et spesiallaboratorium i USA skal finne ut om ulven som ble påkjørt av et godstog nord for Koppang sist helg kan ha blitt forgiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av mulighetene politiet holder åpen er at mennesker har forgiftet et elgkadaver like ved jernbanelinja, og at ulven deretter har fått i seg denne giften etter å ha spist av elgskrotten.

Politiinspektør Jostein Løken ved Østerdal politidistrikt mener det kan ta flere uker før etterforskningen i saken er avsluttet.

- Vi er i full gang med avhørene. Det som kan ta tid, er analyseresultater i forbindelse med obduksjonen, sier han.

Til USA

Obduksjonen foregår ved Veterinærinstituttet i Trondheim. Men kjøttprøvene fra det døde rovdyret og fra elgkadaveret som i flere dager har ligget i nærheten, må sendes til USA.

Hvis kjøttet viser seg å inneholde gift, er det grunn til å tro at det ligger en bevisst handling bak ulvens død.

Det er alminnelig kjent at ulv gjerne følger elgtråkk og beveger seg ned mot de mer snøfattige områdene ved jernbanen når det ligger meterdyp snø lenger opp i fjellet.

Ingen spor

- Det er på det rene at det ikke er funnet spor av mennesker i snøen i området der ulven ble påkjørt av godstoget lørdag kveld, sier Jostein Løken.

Lokomotivfører Tor Anders Backe fra Kongsvinger og hans kollega Åge Høgberg fra Kongsvinger har forklart at de så et dyr komme ned fra en skråning og ut i skinnegangen. De trodde det dreide seg om en stor hare.

(NTB-Geir Magnusson)