Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansekapreren:

Ble undersøkt av lege

Den siktede ambulansekapreren (32) ble undersøkt av lege etter pågripelsen, opplyser Grete Metlid overfor Dagbladet.

VITNE: Charlotte (17) så den kaprede ambulansen sin ferd inn i bygningen hvor hun bor, og var vitne til pågripelsen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Tirsdag kveld opplyser politiets leder av felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Metlid, til Dagbladet at den siktede ambulansekapreren (32) ble undersøkt av lege etter pågripelsen.

- Han har blitt undersøkt av lege. Bakgrunnen for dette er at han var involvert i en singelulykke. I tillegg så har vi også denne ferden gjennom byen, som ender med at ambulansen han kjørte ble stoppet ved bruk av kjøretøy, sier Metlid til Dagbladet og tilføyer:

- På grunn av dette har han mottatt oppfølging fra lege. Mannen har ikke blitt påført fysiske skader, som jeg er kjent med på nåværende tidspunkt.

Siktede skal ikke ha blitt skutt, ifølge politiet. I løpet av dagen er han blitt overført til politiets arrest.

En 25 år gammel kvinne er siktet i samme sak, for ulovlig befatning med våpen. Det er på nåværende tidspunkt ikke kjent om også hun har fått oppfølging av lege.

DRAMATISK OPPDRAG: Dette kunne gått mye verre. Situasjonen hadde potensiale til det, sier Johan Fredriksen i Politiet. Video: Madeleine Liereng / Reporter: Frode Andresen. Vis mer

Ingen avhør tirsdag

Metlid forteller at de hadde håpet å avhøre siktede tirsdag, men at mannens tilstand, samt påkjenningen fra en lang og dramatisk dag gjør at dette ikke vil skje i kveld.

Også siktedes forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, opplyser overfor Dagbladet at mannen ikke vil bli avhørt tirsdag.

- Jeg har hatt et møte med min klient i kveld. Det foreligger ingen formell siktelse ennå, og han blir ikke avhørt i kveld, sier Bergøy Pedersen til Dagbladet, og tilføyer:

- Min klient ønsker å forklare seg.

Politiet synes at det er positivt at siktede vil forklare seg.

- Vi er veldig glade for å høre at han vil forklare seg for politiet, sier Metlid.

Avviser høyreekstremisme

I de kommende avhørene håper politiet at siktede kan forklare seg om foranledningen til singelulykken, hendelsesforløpet og motivet for handlingen.

Politiet kjenner til opplysninger om at siktede skal ha hatt en fortid i høyreekstreme miljøer.

- Verken siktede eller saken har noen knytninger til høyreekstremisme, sier Pedersen til Dagbladet.

NARKOTIKA: Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid melder at de beslagla våpen og mulig narkotika fra åstedet. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Frode Andresen. Vis mer

Siktet for drapsforsøk

En mann (32) ble tirsdag siktet for drapsforsøk etter at en ambulanse ble kapret i Oslo. Flere personer ble lettere skadd som følge av ferden gjennom byen, som politiet omtaler som «en gal manns verk».

- Det er vitneopplysninger som tilsier at han helt bevisst har kjørt på fortau for å ramme uskyldige. Det virker som en villet handling, sier stabssjef Johan Fredriksen til Dagbladet.

Ifølge Fredriksen skal mannen også ha forsøkt å ramme politifolk, hvorpå politiet skjøt mot den kaprede ambulansen.

Mannen ble stoppet på Torshov ved at politiet kjørte inn i ambulansen. På stedet gjorde politiet beslag i en hagle, maskinpistol og betydelige mengder narkotika.

Kvinne siktet

I forkant av kapringen, var den siktede mannen involvert i en singelulykke på Rosenhoff i Oslo. En kvinne (25) skal ha vært i bilen da ulykken fant sted, og flyktet fra stedet. Omkring klokka 15.26 ble kvinnen pågrepet av politiet på Sandaker senter.

Mannen har en svært lang straffehistorie. Siden midten av 2000-tallet har han frekventert jevnlig i norske rettssaler. Bruk av narkotika, ulovlige våpen, biltyveri og vold er en gjenganger i dommene mot mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media