Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble utsatt for svertekampanje - får økt støtte

Oslo Freedom Forum får 1,8 millioner i støtte fra Oslo kommune - 200 000 kroner mer enn i fjor.

FÅR ØKT STØTTE: Oslo Freedom Forum får økt støtte til neste års konferanse. Her er et bilde fra Oslo Freedom Forum 2010. Foto: Dennis Kwan/OFF
FÅR ØKT STØTTE: Oslo Freedom Forum får økt støtte til neste års konferanse. Her er et bilde fra Oslo Freedom Forum 2010. Foto: Dennis Kwan/OFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Menneskerettighets-konferansen Oslo Freedom Forum får tilsammen 1,8 millioner kroner av Oslo kommune, bekrefter ordfører Fabian Stang til Dagbladet.

For en uke siden kunne Dagbladet melde at Byrådet foreslo å strupe støtten til konferansen fullstendig fordi «det er et stramt budsjett». Siden da har de borgerlige partiene med Venstre i spissen jobbet for at konferansen skal få støtte likevel.

- Jeg konstaterer at Venstre fått gjennomslag for det de har jobbet for. Jeg regner med at det hele har bakgrunn i at det får en tilstrømming av spennende mennesker til Oslo og ikke har noen utenrikspolitisk agenda, sier Stang til Dagbladet.

Svertekampanje I artikkelen Dagbladet skrev for en uke siden framkom det at sentrale politikere i Oslo kommune har fått henvendelser fra den venstrevridde tankesmien Manifest Analyse, som har jobbet iherdig for å strupe støtten til konferansen.

Magnus Marsdal i Manifest Analyse bekreftet overfor Dagbladet at de har sendt et skriv til norske organisasjoner og organer som har støttet Oslo Freedom Forum.

- Hvis Oslo kommune lar være å støtte Halvorssens forum, er det positivt for Oslos omdømme som fredsprishovedstad, sa han da.

- Motsatt effekt Grunnleggeren av Oslo Freedom Forum, den norsk-venezuelanske menneskerettsaktivisten Thor Halvorssen, er glad for at de likevel får støtte fra Oslo kommune.

- Jeg konstaterer at svertekampanjen heldigvis ikke har lykkes. Jeg tror til og med den kan ha virket med motsatt effekt, sier Halvorssen til Dagbladet.

- Vi er glade for denne anerkjennelsen av vårt arbeid og konferansens betydning for menneskerettighetene både i Oslo og i hjemlandene til de som er invitert til å delta på dette menneskerettighets-forumet, sier Halvorssen.

- Hoveddestinasjonen for menneskerettigheter - Vi er spesielt takknemlige overfor de i byrådet i Oslo som forstår at Oslo kan komme til å bli hoveddestinasjonen i verden for menneskerettigheter, sier han videre.

Han er også klar på at forumet ikke hadde vært mulig å gjennomføre uten støtte fra kommunen, og at det er en seier for alle involverte.

FORNØYD: Oslo Freedom Forum-grunnlegger Thor Halvorssen.   Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
FORNØYD: Oslo Freedom Forum-grunnlegger Thor Halvorssen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen Vis mer

Magnus Marsdal i Manifest Analyse sier til Dagbladet at de har sagt det de ønsker å si i sakens anledning i to notater.

- Jeg har ikke så mye å tilføye utover det, sier Marsdal.

- Du sa at det kom til å være positivt for Oslos omdømme som fredsprishovedstad å la være å støtte Oslo Freedom Forum. Står du ved det?

- Jeg konstaterer at det er veldig negativt at man to år på rad hyller tilhengere av militærkupp i Latin-Amerika som frihetshelter i Rådhuset. Hvorvidt det kommer til å skje på nytt i år, vet vi jo ikke ennå, sier Marsdal.

MISFORNØYD: Magnus Marsdal i Manifest Analyse.
Foto: Steinar Buholm
MISFORNØYD: Magnus Marsdal i Manifest Analyse. Foto: Steinar Buholm Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!