Ble utsatt for svertekampanje - får økt støtte

Oslo Freedom Forum får 1,8 millioner i støtte fra Oslo kommune - 200 000 kroner mer enn i fjor.

FÅR ØKT STØTTE: Oslo Freedom Forum får økt støtte til neste års konferanse. Her er et bilde fra Oslo Freedom Forum 2010. Foto: Dennis Kwan/OFF
FÅR ØKT STØTTE: Oslo Freedom Forum får økt støtte til neste års konferanse. Her er et bilde fra Oslo Freedom Forum 2010. Foto: Dennis Kwan/OFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Menneskerettighets-konferansen Oslo Freedom Forum får tilsammen 1,8 millioner kroner av Oslo kommune, bekrefter ordfører Fabian Stang til Dagbladet.

For en uke siden kunne Dagbladet melde at Byrådet foreslo å strupe støtten til konferansen fullstendig fordi «det er et stramt budsjett». Siden da har de borgerlige partiene med Venstre i spissen jobbet for at konferansen skal få støtte likevel.

- Jeg konstaterer at Venstre fått gjennomslag for det de har jobbet for. Jeg regner med at det hele har bakgrunn i at det får en tilstrømming av spennende mennesker til Oslo og ikke har noen utenrikspolitisk agenda, sier Stang til Dagbladet.

Svertekampanje I artikkelen Dagbladet skrev for en uke siden framkom det at sentrale politikere i Oslo kommune har fått henvendelser fra den venstrevridde tankesmien Manifest Analyse, som har jobbet iherdig for å strupe støtten til konferansen.

Magnus Marsdal i Manifest Analyse bekreftet overfor Dagbladet at de har sendt et skriv til norske organisasjoner og organer som har støttet Oslo Freedom Forum.

- Hvis Oslo kommune lar være å støtte Halvorssens forum, er det positivt for Oslos omdømme som fredsprishovedstad, sa han da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer