Boosterdoser i Norge:

Ble vaksine-sinke: - Tar selvkritikk

Snuoperasjonen ble til en vaksine-sinke, ifølge kommune-Norge. I mellomtida ble oppdraget doblet og arbeidet mer detaljstyrt. Slik ble regjeringens vaksinemål redusert til et fjernt håp.

SNUDDE: KS, kommunesektorens interesseorganisasjon, mener FHIs snuoperasjon er én av flere grunner til at boosterdose-vaksineringen har gått tregere enn ønsket. FHIs vaksinesjef Geir Bukholm tar selvkritikk for avgjørelsen. Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB
SNUDDE: KS, kommunesektorens interesseorganisasjon, mener FHIs snuoperasjon er én av flere grunner til at boosterdose-vaksineringen har gått tregere enn ønsket. FHIs vaksinesjef Geir Bukholm tar selvkritikk for avgjørelsen. Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over halvannen måned før omikron-varianten av coronaviruset ble oppdaget i sørlige Afrika i slutten av november, besluttet regjeringen å vaksinere alle over 65 år med en tredje vaksinedose.

Varianten er langt mer smittsom, og mye tyder også på at to vaksinedoser i liten grad beskytter mot smitte. Det har gjort vaksineringen med den såkalte boosterdosen mer prekær.

Håpet til regjeringa var å få vaksinert alle over 65 år før jul, men det kommer neppe til å skje, viser Dagbladets gjennomgang av FHIs tall.

Så mange er vaksinerte

Det får Eldreombudet til å reagere kraftig. Det uavhengige statlige organet bruker ord som «merkelig» og «forunderlig» til å beskrive myndighetenes håndtering av denne vaksinasjonsrunden.

- Jeg forventer at myndighetene lærer litt snart, sier eldreombud Bente Lund Jacobsen til Dagbladet.

- Dette haster ekstremt mye, legger Lund Jacobsen til.

I alt er det 965 742 personer over 65 år i Norge, ifølge FHI.

Per 8. desember var 802 106 personer i Norge som hadde fått tredje vaksinedose. Litt over 645 000 av dem var over 65 år gamle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer