Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble varslet om Kollen-sprekk

En måned senere påsto Anette Wiig Bryn (Frp) at det ikke ville bli overskridelser.

SPRENGTE BUDSJETTET: Den totale sprekken i Holmenkollen-prosjektet er på rundt 600 millioner kroner. Arkivfoto: SCANPIX
SPRENGTE BUDSJETTET: Den totale sprekken i Holmenkollen-prosjektet er på rundt 600 millioner kroner. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Oslo kommune ble i april varslet om at budsjettet på 1,2 milliarder for nye Holmenkollen var urealistisk. En måned senere påsto byråden for næring og idrett at prosjektet ikke ville få overskridelser.


15. april sendte prosjektledelsen i Holmenkollen et notat til daværende byggherre og direktør i Idrettsetaten Anne Farseth om kostnadssprekk.


Prosjektledelsen anså det i notatet som «urealistisk å kunne komme ned på en forventet sluttkostnad som ligger under dagens totalramme på 1,2 milliarder kroner uten å måtte foreta kostnadskutt i et omfang og en karakter som det vil være umulig å få verken forståelse eller aksept for», skriver VG.


I notatet, som var hemmeligholdt inntil VG ba om innsyn, anslås overskridelsen til 100 millioner kroner, og estimatene beskrives som svært usikre. Men i mai uttalte daværende byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn (Frp) at det ikke ville bli overskridelser i prosjektet. Den totale sprekken endte på 600 millioner kroner, og Wiig Bryn måtte trekke seg i august.


- Dette framstår som løgnaktig, sier leder for SVs bystyregruppe, Knut Even Lindsjørn, om hemmeligholdelsen.


Byrådsleder Erling Lae (H) synes ikke Wiig Bryn har brutt informasjonsplikten.


- Vi var kjent med at det var en usikkerhet. Jeg vil ikke gå så langt som å si at den ikke er overholdt, det ble sendt notater til komiteen med varsel om usikkerhet, sier han til VG.


(NTB)

 

- IKKE OVERSKRIDELSER: Kommunen var informert om overskridelser før kulturbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) gikk ut og så at så ikke var tilfelle, ifølge VG.
Arkivfoto: Terje Bendiksby / SCANPIX
- IKKE OVERSKRIDELSER: Kommunen var informert om overskridelser før kulturbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) gikk ut og så at så ikke var tilfelle, ifølge VG. Arkivfoto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling