Ble varslet om mulige straffbare forhold av sine egne - gikk ikke til politiet

Oslo katolske bispedømmes egen jurist slo alarm om mulige straffbare forhold om medlemsregistrering - nå har hun sagt opp.

BLE VARSLET AV SINE EGNE: Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at Oslo katolske bispedømmes jurist, Eirin Larsen, nå har sagt opp sin  etter at hun i desember i desember i fjor varslet biskop Bernt Eidsvig om mulige straffbare forhold knyttet til registreringssaken. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
BLE VARSLET AV SINE EGNE: Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at Oslo katolske bispedømmes jurist, Eirin Larsen, nå har sagt opp sin etter at hun i desember i desember i fjor varslet biskop Bernt Eidsvig om mulige straffbare forhold knyttet til registreringssaken. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kan avsløre at Oslo katolske bispedømmes jurist, Eirin Larsen, i desember i fjor varslet biskop Bernt Eidsvig om mulige straffbare forhold knyttet til registreringssaken - og at hun nå har sagt opp sin stilling.

Flere kilder bekrefter dette overfor Dagbladet.

Larsen ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger. Hun er imidlertid langt fra den eneste i organisasjonen som har reagert kraftig på hvordan ledelsen i trossamfunnet har håndtert saken. Dagbladet er kjent med at det nå hersker betydelig uro i organisasjonen.

Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som forvalter tilskuddsordningen for trossamfunn, har åpnet tilsynssak mot kirka. I en e-post som har gått til Fylkesmannen, og som Dagbladet har fått innsyn i, heter det:

«Jeg skriver denne e-posten til deg fordi flere av oss som til daglig jobber i Oslo katolske bispedømme, i en tid nå - med dyp bekymring - har sett hvordan medlemsregistreringssaken er blitt behandlet av vår øverste ledelse. En behandling som i stor grad har gitt inntrykk av bagatellisering, tåkelegging, uhederlig omgang med fakta og klossete forsøk på økonomisk skadebegrensning som står sterkt i strid med normalt akseptert etikk, for ikke å snakke om enda sterkere i strid med kirkens egne normer og idealer. Dette i tillegg til at det meget mulig dreier seg om lovbrudd som kan medføre straffeansvar».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer