SIKTET FOR VOLDTEKT: Venstres nestleder Helge Solum Larsen måtte trekke seg fra alle verv, da det i går ble kjent at han er siktet for å ha voldtatt ei 17 år gammel jente.
Foto: Tommy Ellingsen
SIKTET FOR VOLDTEKT: Venstres nestleder Helge Solum Larsen måtte trekke seg fra alle verv, da det i går ble kjent at han er siktet for å ha voldtatt ei 17 år gammel jente. Foto: Tommy EllingsenVis mer

Ble varslet om seksuell trakassering på 90-tallet

To unge kvinner trakk seg fra lokalpolitikken på grunn av den voldtektssiktede Helge Solum Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld kom sjokkmeldingen om at Venstres nestleder, Helge Solum Larsen, er siktet for voldtekt av ei 17 år gammel jente.

Voldtekten skal ha skjedd etter et nachspiel under fylkesårsmøtet i Rogaland Venstre lørdag.

I ettermiddag ble det kjent at den sentrale partiledelsen i Venstre allerede før jul ble varslet om at Solum Larsen skal ha opptrådt uheldig overfor en ansatt i sekretariatet på partiets julebord, ifølge VG Nett.

Venstres gruppeleder i Stavanger, Per A. Thorbjørnsen, sier til Dagbladet at det også har vært tidligere episoder med den nå avgåtte nestlederen.

- Seksuell trakassering - Jeg husker tilbake på 90-tallet. Da var det to episoder med jenter som trakk seg ut av partiet på grunn av Helge, sier Thorbjørnsen.

- I ett av tilfellene dreide det seg om at en av jentene følte seg oversett og at hun kommunikasjonsproblemer med Helge. Den andre saken dreide seg om seksuell trakassering og alkohol, sier han.

Thorbjørnsen sier at han ikke kan huske detaljene i påstandene om trakassering.

- Hun hadde en mer perifer rolle i Stavanger Venstre. Etter dette hørte jeg aldri noe mer fra henne. Jeg følte aldri at det var noe hun ville jeg skulle ta videre så det gjorde jeg heller ikke, sier han.

Promillekjøring og hasj Komiker og Venstre-politiker Per Inge Torkelsen fra Stavanger, er ikke kjent med at kvinner i partiet tidligere har hatt problematiske møter med Helge Solum Larsen.

- Nei, det jeg kjenner til er promillekjøring og hasj, sier Torkelsen til Dagbladet.

Solum Larsen fikk en dom for promillekjøring i 1999.

Da han ble Venstres nestleder i 2010 tok han avstand fra hasj-bruken i ungdomstida.

- Jeg føler en skam ved at jeg har gjort noe som var ulovlig, sa han til VG.

Det Solum Larsen anklages for nå er langt mer alvorlig.

- Vi er mange som har følt at han hadde roet seg ned. Jeg trodde at han var et nytt og bedre menneske, sier Torkelsen.