Ble varslet om seksuell trakassering på 90-tallet

To unge kvinner trakk seg fra lokalpolitikken på grunn av den voldtektssiktede Helge Solum Larsen.

SIKTET FOR VOLDTEKT: Venstres nestleder Helge Solum Larsen måtte trekke seg fra alle verv, da det i går ble kjent at han er siktet for å ha voldtatt ei 17 år gammel jente.
Foto: Tommy Ellingsen
SIKTET FOR VOLDTEKT: Venstres nestleder Helge Solum Larsen måtte trekke seg fra alle verv, da det i går ble kjent at han er siktet for å ha voldtatt ei 17 år gammel jente. Foto: Tommy Ellingsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld kom sjokkmeldingen om at Venstres nestleder, Helge Solum Larsen, er siktet for voldtekt av ei 17 år gammel jente.

Voldtekten skal ha skjedd etter et nachspiel under fylkesårsmøtet i Rogaland Venstre lørdag.

I ettermiddag ble det kjent at den sentrale partiledelsen i Venstre allerede før jul ble varslet om at Solum Larsen skal ha opptrådt uheldig overfor en ansatt i sekretariatet på partiets julebord, ifølge VG Nett.

Venstres gruppeleder i Stavanger, Per A. Thorbjørnsen, sier til Dagbladet at det også har vært tidligere episoder med den nå avgåtte nestlederen.

- Seksuell trakassering - Jeg husker tilbake på 90-tallet. Da var det to episoder med jenter som trakk seg ut av partiet på grunn av Helge, sier Thorbjørnsen.

- I ett av tilfellene dreide det seg om at en av jentene følte seg oversett og at hun kommunikasjonsproblemer med Helge. Den andre saken dreide seg om seksuell trakassering og alkohol, sier han.

Thorbjørnsen sier at han ikke kan huske detaljene i påstandene om trakassering.

- Hun hadde en mer perifer rolle i Stavanger Venstre. Etter dette hørte jeg aldri noe mer fra henne. Jeg følte aldri at det var noe hun ville jeg skulle ta videre så det gjorde jeg heller ikke, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer