Ble vekket midt på natta i Syria, og så ble han drept

Den norsk-tsjetjenske mannen (23) ble den 13. norske syriakrigeren som omkom i hellig krig.

I TYRKIA: 23-åringen har møtt både sin mor, far og onkel i Tyrkia. Familien forsøkte å få ham til å komme hjem - men han inviterte dem i stedet på besøk i Syria, og fortalte at han og kona levde et godt liv der. Nå er han drept i kamp. Foto: Privat
I TYRKIA: 23-åringen har møtt både sin mor, far og onkel i Tyrkia. Familien forsøkte å få ham til å komme hjem - men han inviterte dem i stedet på besøk i Syria, og fortalte at han og kona levde et godt liv der. Nå er han drept i kamp. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For litt over to uker siden fortalte Dagbladet om den norsk-tsjetjenske mannen (23) som reiste til Syria for å krige. Nå er han drept og familien i hjemme i Fredrikstad har sørget i fire dager.

- Han lå og sov da fem soldater kom og vekket han opp midt på natta. Det var et angrep på gang og de andre soldatene ville ha ham med seg, forteller en fortvilet mor til Dagbladet.

Hun har snakket med sønnens enke som også bor i Syria.

- De ble utsatt for bombing, men vi vet ikke hvem som bombet dem, forteller moren.

Da han ikke var tilbake etter tre dager begynte de å lete etter ham. Han ble funnet død sammen med soldatene som hadde vekket ham om om natten og hentet ham.

Begravet Fredrikstad-mannen ble begravet like etter i den byen han kalte sin nye hjemby, Manbij, nord i det krigsherjede landet. Byen har vært kontrollert av Den islamske staten (IS), men det har i området også vært mange krigere med røtter i Tsjetjenia, slik Fredrikstad-gutten har.

- Det verste er nesten at vi ikke får noen grav og gå til her, sier moren.

Dagbladet er kjent med at han kjempet for al-Nusra-brigadene som er tilknyttet al Qaida. Denne gruppen har vært i konflikt med IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer