AUSTRALIA: Denne australske oksen har fått kjendisstatus over natta - og det av en helt spesiell grunn. Video: CNN Vis mer

Ble verdenskjendis og fredet fra slaktehuset

Nå er giganten Knickers (7) lovet evig liv i kuflokken.

Knickers (7) er ikke den aller største oksen verden har sett, men jammen har den svart-hvite kjempen fra sørvest i Australia blitt verdens største firbeinte kjendis i løpet av et par døgn.

Først toppet han alle de store avisene og tv-stasjonene i Australia der han tusler rundt på beitet 140 kilometer sør for storbyen Perth midt i en «normal» kuflokk som rekker han til midt på ribbeina.

Så har videoen og bildene begynt å gå verden rundt.

Kuene er av den japanske rasen wagyu - kjempen Knickers stammer fra den tysk-nederlandske melkerasen Holstein Friesian, de mest vanlige melkekuene rett sør for våre NRF (Norsk Rødt Fe).

194 - 1400

Høyde og vekt på Knickers pr. dato - 194 centimeter høy fra ryggen til bakken og 1400 kilo.

Bonden Geoff Person ved stedet Myaluf forteller at han kjøpte Knickers som stor kalv for at han skulle bli «bjelleku» i flokken.

Og i den klassen er han nå den desiderte kjendisen av Australias to millioner kuer og okser, hvorav Knickers matfar har flere tusen.

- Han er litt beskjeden og tilbaketrukket, men hele flokken samler seg rundt han som meningen var, sier bonden.

Han har ingen forklaring på hvorfor Knickers er blitt så gedigen stor, annet enn at han aldri har sluttet å vokse.

Og nå sier bonden til australske medier kjendisoksen er fredet fra slakteriet og skal få kose seg ute noen år til. Han var rett og slett for svær for slakteriet.

Knickers er kastrert, og har et avslappet forhold til tilhengerflokken av hunkjønn.

Italienske giganter

Verdens aller største okse?

Rekordbøkene er ikke offisielle, men de mest troverdige rapportene går ut på at den italienske kjøttrasen chianina i Toscana og Umbria har begge rekordene.

Oksen Donetto ble veid til 1.780 kilo i 1955. Han målte «bare» 185 centimeter i høyde.

Verdens høyeste okse er i de uoffisielle rekordbøkene Bellino fra samme italienske distrikt med 202 centimeter opp til ryggsøylen, målt i 2010.

Siste faktatall fra kvegets verden: en stor okse i Knickers familie veier rundt 800 kilo.

Her er en bildekavalkade med voksne kvegraser.

BELGISKE KRAFTPLUGGER: Belgian Blue - belgisk blå - er regnet for den mest massive kjøttferasen i Europa. Her Linda Laagland med noen av sine belgiske kjøttberg under et fesjå i Schagen i Nederland. Foto: Peter Dejong, AP/NTB Scanpix.
BELGISKE KRAFTPLUGGER: Belgian Blue - belgisk blå - er regnet for den mest massive kjøttferasen i Europa. Her Linda Laagland med noen av sine belgiske kjøttberg under et fesjå i Schagen i Nederland. Foto: Peter Dejong, AP/NTB Scanpix. Vis mer