Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Ble viet fra fjerde etasje

Giftet seg midt i corona-krisa.

NYGIFT: Midt på gata i New York gav Reilly Jennings og Amanda Wheeler hverandre sitt ja. Foto: Katie Kaufman-Gibbons
NYGIFT: Midt på gata i New York gav Reilly Jennings og Amanda Wheeler hverandre sitt ja. Foto: Katie Kaufman-Gibbons Vis mer

Det kan være vanskelig nok å stelle i stand bryllup til vanlig, om man ikke skal gjøre det når hele verden holder seg inne og man kjemper mot et virus.

Likevel bestemte Reilly Jennings (28) og Amanda Wheeler (38) seg for at det var akkurat nå de ville gifte seg.

Fredag sto paret fra New York på en liten gate i Washington Heights på Manhattan klare for å gi hverandre sitt ja, ifølge CNN.

Fire etasjer over dem i vinduet til en av leilighetene sto Matt Wilson, en venn av paret klar til å lede seremonien og vie venninnene sine.

RETTE EKTEFOLK: Her ser paret opp på Matt Wilson som vier dem fra leligheten sin. Foto: Katie Kaufman-Gibbons
RETTE EKTEFOLK: Her ser paret opp på Matt Wilson som vier dem fra leligheten sin. Foto: Katie Kaufman-Gibbons Vis mer

Stengte lokaler

Egentlig skulle bryllupet stå i oktober, men Reilly og Amanda bestemte seg for å heller gifte seg på rådhuset. I frykt for at pandemien skulle bli verre, ønsket de å gifte seg så fort som mulig.

De to sier til NBC at de var redd lokalet de skulle gifte seg i skulle være stengt i oktober, og at gjestene deres ikke skulle få mulighet til å reise dit.

Etter å ha fått vigselsattesten sin på torsdag, skulle de tilbake til rådhuset på fredag for å faktisk bli viet, men da hadde ordføreren i New York stengt ned den avdelingen på grunn av viruset.

NYE PLANER: Etter at ekteskapsavdelinga på rådhuset ble stengt måtte paret finne på noe annet. Foto: Katie Kaufman-Gibbons
NYE PLANER: Etter at ekteskapsavdelinga på rådhuset ble stengt måtte paret finne på noe annet. Foto: Katie Kaufman-Gibbons Vis mer

Reddende engel

- Etter en litt kjip ettermiddag, sendte en av vennene vår oss en melding, der han sa at han var blitt ordinert av fylkeskontoret, sånn at han kunne vie oss, sier Jennings til CNN.

90 minutter seinere sto de to kvinnene i gata utenfor leiligheten til Wilson klare for å bli rette ektefolk.

I en video lagt ut på Instagram kan man høre Wilson rope ned til paret:

- Lover du å elske, ære, verne og holde om henne så lenge dere begge lever?

Man kan også høre Jennings som roper «JA!» samtidig som venner, som sto rundt omkring, og naboer jubler.

Og bryllupsreisen? Ifølge NBC har de to dratt madrassen sin inn på stua for å se på Netflix samtidig som de er i frivillig karantene.

Hele Norges coronakart