Ble voldtatt, bundet fast, kastet bensin på og påtent da han var åtte

Avdøde Robbie (21) anga gjerningsmannen på dødsleiet i fjor. I september anmeldte famileadvokaten nabogutten for drap.

TREDJEGRADFORBRENNING:  Robbie Middelton ble kastet bensin på og påtent på 8-årsdagen sin. 21 år gammel døde han av kreft - som ble utviklet som følge av tredjegradsforbrenningen som han fikk pådratt seg på 99 prosent av kroppen sin. Foto: Courtesy of the Middleton Family / AP Photo / Scanpix
TREDJEGRADFORBRENNING: Robbie Middelton ble kastet bensin på og påtent på 8-årsdagen sin. 21 år gammel døde han av kreft - som ble utviklet som følge av tredjegradsforbrenningen som han fikk pådratt seg på 99 prosent av kroppen sin. Foto: Courtesy of the Middleton Family / AP Photo / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På dødsleiet, diagnostisert med uhelbredelig kreft, fortalte Robbie Middleton (21) videokameraet om den skjebnesvangre åtteårsdagen sin - den 29. april 1998.

Da ble han bundet til et tre, dynket med bensin og satt fyr på. Han fikk tredjegrads forbrenning på 99 prosent av kroppen, og ingen trodde at han skulle overleve.

Men den lille gutten kjempet seg gjennom  200 operasjoner - og fikk rekonstruert kroppen.

Tredjegradsforbrenning er den alvorligste brannskaden hvor nerver, blodårer og andre elementer i huden blir ødelagt. Infeksjonsfaren er ekstremt høy, pasienten kan gå inn i sjokk på grunn av væsketap, og tilstanden krever som regel hudtransplantasjon.

Ble også voldtatt I den hjerteskjærende videoen angir Robbie at det var hans nabo, den da 13 år gamle Don Collins, som utførte den groteske handling.

Men ikke nok med det, to uker tidligere skal de to ha møttes, og Don skal ha voldtatt Robbie, forteller han.

Dette er første gang Robbie nevner voldtekt offentlig.

Begge hendelsene skal ha skjedd på en treplatting nær deres hjem i Splendora i Texas, melder Daily Mail.

- Don tok tak i skuldra mi og kastet bensin i fjeset mitt. Etter det husker jeg egentlig ingen ting, sier Robbie i videoen.

Ifølge American Burn Association er det estimert at 450 000 amerikanere blir utsatt for brannskader hvert år. 3000 personer omkommer som følge av husbranner mens 500 dør av andre brannårsaker - som bil- og flyulykker, elektrisitetulykker, kjemikalier eller kontakt med væsker eller stoffer av svært høy temperatur. 

Ikke dømt Nabogutten Don, som i dag er 27 år, har aldri blitt tiltalt for legemsbeskadigelsen mot 8-åringen. Han ble først pågrepet for angrepet på Robbie, men ble seinere sluppet fri.

Ifølge LA Times sier Walker at det ikke kom noen tiltale da fordi at bevisene ikke var gode nok på den tiden.

I tillegg var Robbies skader så alvorlige at det begrenset hans mulighet til å forklare hva som hadde skjedd.

Det var først seint i september, i forrige måned, at fornærmedes familieadvokat, David Walker, anmeldte Don for drap.

Døde av kreft Robbie fikk aldri levert anmeldelsen sjøl, da han døde av kreft i april i fjor.

Legene sa at kreften skyldtes skadene han fikk som åtteåring, og hele livet har Robbie levd med konstante smerter etter brannskadene.

 Videoen Robbie spilte inn gjør at Collins nå også kan bli siktet for medvirkning til drap.

Fra før har Don blitt dømt for overgrep mot en annen åtte år gammel gutt, noe som skjedde da han var 16 år.

I september hadde Don sonet ferdig en dom for at han hadde brutt meldeplikten som seksualforbryter.

Anmeldt for drap Advokat David Walker håper at anklagen om seksuelt overgrep ikke bare kan forklare at Robbie ble utsatt for vold, men også kan forklare hvorfor det har tatt så lang tid før Collins har blitt stilt for retten.

- Det ble gjort for å forhindre at Robbie skulle snakke om voldtekten. Det er den grunnen vi trenger for å få stilt han for retten så lang tid etter det skjedde, sier Walker til Houston Chronicle.

Walker har bedt om at Don skal bli stilt for retten som en voksen, selv om handlingen skal ha blitt utført da han var mindreårig.

Ifølge «American Burn Association National Burn Repository»s rapport fra 2011 overlever 96,1 prosent av amerikanere med brannskader. 70 prosent av de skadde er menn, mens 30 prosent er kvinner.

68 prosent av brannskadene oppstår i hjemmet.

Sivilt søksmål Don ble dømt til å betale 150 milliarder dollar i erstatning til Robbies foreldre, etter sivilt søksmål i desember i fjor. Dette er det høyeste beløpet som noen gang er utbetalt i amerikansk historie. 

Ifølge Schulenberg Sticker regnet familien summen for å være symbolsk, og håpet at dommen ville presse myndighetene til å stille Don for retten for drap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer