Ble voldtatt i sin egen leilighet

Politiet etterlyser vitner etter brutal voldtekt i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Natt til lørdag var den 23 år gamle kvinnen på vei hjem fra fest i Drammen. To menn av utenlandsk opprinnelse skal ifølge politiet ha fulgt etter kvinnen.

Slått ned bakfra
Hun ble slått ned bakfra og ble helt, eller delvis bevisstløs, like ved Tollbugata 15 i Drammen. Deretter ble hun voldtatt i sin egen leilighet.

- Det er mistanke om at hun skal ha blitt voldtatt i leiligheten sin. Hun er banket opp, og har tydelige tegn til vold i blant annet ansiktet, sier politiførstebetjent Thor Ingolf Johansen som er leder av Kriminalvakta ved Drammen politistasjon til dt.no.

- Veldig stygg voldtekt
Politiet karakteriserer voldtekten som svært brutal. Kvinnen brakk blant annet kjeven.

- Dette er en veldig stygg voldtekt. Vi fikk melding om en dame som hadde blitt tatt hånd om av en ambulanse. Hun var stygt skadd, og hadde blitt slått og sparket sa Gro Rundbråten ved operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet sent i går kveld.

Voldtekten har trolig skjedd mellom 0030 og 0130 på Strømsø i Drammen. Politiet ble varslet ved 05-tiden lørdag morgen. Da kom kvinnen til krimvakta sammen med en venninne. Hun ble brakt til voldtektsmottaket for behandling før hun ble avhørt av politiet.

Studert overvåkingsopptak
Drammens-politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med flere vitner som kan ha oppholdt seg i området ved Strømsø torg og Tollbugata. Politiet har studert opptak fra overvåkingskameraer i området, og er i ferd med å danne seg et bilde av hvordan gjerningsmennene kan ha sett ut.

Disse personene ønsker politiet å få kontakt med.
- To personer som satt på en benk utenfor Baker Hansen mellom klokka 0030 og 0130.
- Flere personer utenfor Jafs.
- En lys Volvo S40 som kom kjørende foran jernbanestasjonen.
- En mørkhåret mann iført mørk jakke og bukse. Han hadde sorte sko med hvit såle.

I dag har politiet gjennomgått leiligheten til kvinnen og gjort tekniske undersøkelser. De har også snakket med noen vitner, men ønsker å komme i kontakt med fler.
Har du sett noe, ring politiet på telefon 02800.