Ble voldtatt med kosteskaft av kjæresten

I tre timer mishandlet 28-åringen ekskjæresten. Etter å ha sparket og slått henne over hele kroppen, rev han av henne klærne og voldtok henne med et kosteskaft. Nå er han dømt til fem og et halvt års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen etter mishandlingen og voldtekten i kvinnens egen leilighet er historiens strengeste voldtektsdom. Kvinnen er tilkjent 120000 kroner i oppreisning. Også det er historiens høyeste erstatningsbeløp i en voldtektssak. Tidligere er aldri noen blitt tilkjent mer enn 100000 kroner.

Aktor i saken, statsadvokat Svein Wiiger Olsen, la i retten ned påstand om fengsel i fire og et halvt år. Sett i forhold til den grove voldsbruken og den groteske voldtekten, mente retten at det var altfor lite, og økte straffen med et helt år i forhold til aktors påstand.
- Jeg har aldri vært borti en voldtektssak der straffen blir et år mer enn hva påtalemyndigheten la ned påstand om, sier advokat Mona Høiness, som er bistandsadvokat for kvinnen.

Selv om kvinnen ble tilkjent det høyeste erstatningsbeløpet noensinne i en voldtektssak, er Høiness skuffet over at ikke retten ga henne 200000 kroner som det ble bedt om.

- Når man er torturert på det groveste, er det nesten sårende å få bare 120000 i erstatning. Hvis det hadde vært en mann som var blitt voldtatt slik, tror jeg beløpet ville blitt høyere, sier Høiness.

Grov mishandling

Kvinnen ble kjent med 28-åringen i 1996, og de var samboere i noen måneder. Hun oppdaget etter hvert at mannen brukte amfetamin. 28-åringen tålte ikke at kvinnen var sammen med andre, og ble rasende da kvinnen ikke lenger ville være sammen med ham.

I hennes egen leilighet slo han henne i ansiktet med knyttet neve og sparket henne over hele kroppen, også mens hun lå hjelpeløs på golvet. Han dro henne etter håret og dunket hodet hennes i golvet og mot veggen. Så rev han av henne klærne, og voldtok henne med kosteskaftet. Etterpå dro han henne inn i dusjen for å spyle av henne alt blodet.
Kvinnen pådro seg alvorlige skader over hele kroppen, og hun pådro seg også skader i underlivet.

Skyldte på henne

I retten nektet tiltalte for å ha voldtatt henne med kosteskaft. Han hevdet derimot at kvinnen selv hadde frambrakt skadene i underlivet. Retten mente at mannen ved å forklare seg slik har skapt en enda større belastning for kvinnen.