Det er her, på en parkeringsplass på vestkanten i Oslo, at marerittet starter.

«Alex» kjenner han får en plastpose trukket over hodet.

Han blir lagt på en benk og den ene mannen i rommet begynner å filme.

Han merker pistolen mot tinningen.
«Vi vet hvem du er».

Så tar den ene mannen fram et skrujern.

«Hvor er pengene?»

Publisert

Det er seint i september, høsten 2018. En varebil stanser ved en gangvei på Ullern, på vestkanten i Oslo. Bakdørene går opp.

Ifølge mannen som ligger bak i varebilen, får han en kniv i hånda og kastes ut på gata.

Beskjeden han skal ha fått er at han kan skjære opp plaststripsen som er surret rundt hendene hans, men ikke før mennene i bilen har forlatt ham.

Til slutt blir han funnet av en tilfeldig forbipasserende, som kontakter politiet. En ambulanse henter mannen og kjører ham til skadelegevakta, der han blir sendt videre til Ullevål sykehus.

Fire og et halvt år seinere møter han Dagbladet på et besøksrom i et høysikkerhetsfengsel på Østlandet. Her soner han en dom på over ti år for grov, organisert narkotikakriminalitet.

Han vil ikke at Dagbladet skriver hvor han sitter. Han vil heller ikke navngis, eller på noen annen måte identifiseres, i frykt for represalier - i verste fall mot familien på utsida. Dagbladet kjenner identiteten hans, men la oss kalle ham for «Alex».

Maskerte menn

«Alex» forteller at han drev i byggebransjen på Østlandet før han havnet i fengsel. Den aktuelle septemberkvelden i 2018 skulle han møte en bekjent ved T-banestasjonen på Borgen, ikke langt fra Majorstua i Oslo - etter eget utsagn for å avtale kjøp av en anleggsmaskin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer