Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bleikansikt på eventyr

Petter Nome lurte på om det var liv «der ute» etter flere år i studio. Han fikk penger, fotograf og prosjektleder. Så bar det ut i verden. Eventyrlig gode historier ventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva er det du har tenkt å servere oss, «Gringo», alias Petter Nome?

- Det veit jeg nesten ikke sjøl. Programmene er ikke ferdigsnekra. Men jeg kan fortelle litt om motivene for å lage serien «Gringo», sier Nome. Tilbudet tas imot.

- Jeg hadde jobbet i studio i årevis. For ikke å stivne fullstendig ville jeg ut. Og så var jeg så inn i helsike heldig å få lov til å reise ut for å finne mennesker og historier. Nå skal TV-seerne få se og høre, inviterer Nome.

Eventyrblanding

Trioen Nome, Terje Nilsen og Torbjørn Morvik reiste til steder så eksotiske at de selv ikke i charterens tid er inkludert i samtlige norske feriealbum.

- Mexico, Venezuela, Ghana, mennesker som har en historie å fortelle. Til sjuende og sist funker det best når det er litt Asbjørnsen og Moe-takter over fjernsyn. Det er kanskje litt gammeldags, men ikke helt «Brødrene Alvestad», heller, forsikrer Nome.

Eksotisk, annerledes og møte med modige mennesker, sier Nome når programmet skal sammenfattes i få ord. Og noe stort behov for å bruke store ord føler han ikke.

Par på glatta

Det sier litt om seriens spennvidde dersom vi røper at Nome både har vært på skøyter med Tonya Harding, besøkt en gullgraver i Ghana, at han har vært hos Ku Klux Klan og hos Venezuelas Miss World-kandidat. Og alt dette fant han ikke fram til på egen hånd.

- Nei, vi hadde dyktige researchere som grov fram historiene på forhånd. Noen ganger kom vi hjem med akkurat de historiene, og andre ganger kom vi med noe helt annet. Vi var en slags instamatic-turister, med amatørkamera og fleksibel rute. Og fullstendig på bortebane, sier Nome.

- Men dette høres så normalt ut at det blir eksotisk!

- Sjøl har jeg ikke særlig sans for påfunn og fiksfakserier. Hvis en historie er god og blir godt fortalt, så blir det godt TV. Men det kan jo tenkes at vi tryner for det, slutter Petter Nome.