Blek hyllest over tunnelen

PARIS (Dagbladet): Bare et par hundre mennesker mintes i går prinsesse Diana på Place de l'Alma i Paris, over tunnelen der hun omkom for nøyaktig et år siden. De leste dikt, la ned blomster, tente lys og hadde sine teorier om dødsårsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Diana ble offer for et komplott, sier Jean-Louis (65) fra Seine Saint-Denis. Han mistet moren sin, som ble 93 år, kort tid før Diana døde og synes det ble mye med to så store tap på en gang. Han hadde skrevet dikt til Diana i går.

- Diana, du er ikke død, siden du lever videre i våre hjerter, sa han og hulket, iført Diana-T-skjorte og sørgebånd. Naboen, Viviane, hadde med bilde.

Forfatteren og uteliggeren Monique Gabrielle Boulanger (53) omgir seg med bilder av Diana og sier hun kan snakke med henne gjennom væske. For henne er det regulært mord. De skyldige er Tony Blair, dronning Elisabeth, og fransk og engelsk etterretning.

Selv Bianca (26), ankommet spesielt for dagen fra Nederland, heller til at det må ha vært et komplott.

- Fordi de ikke kjørte den veien de skulle ha kjørt, og fordi det ble et så stort lys i tunnelen, sier hun, og lener seg ut over tunnelen. Der sniker en person seg ned hver natt og legger en frisk rose på den 13. pillaren, som Dianas Mercedes krasjet mot.

Et regulært krasj er nettopp det etterforskerne ifølge lekkasjer de siste dagene kommer til å konkludere med. En kombinasjon av for stor fart på grunn av de etterfølgende fotografene, sjåføren Henri Pauls promille og mulige defekte bremser er de innlysende årsakene. Dette ville ikke de sørgende i går akseptere. For dem kan ikke en helgen dø på en så banal måte.