Bleken: Feil om bistandsadvokater

LOs påstand om at Gerd-Liv Valla har benyttet 12 bistandsadvokater i tillegg til Håkon Bleken gir et uriktig bilde av det som har skjedd, sier Bleken selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Advokat Håkon Bleken mener saken fremstilles feilaktig på LOs nettsider.

- Det korrekte er at vårt firma har fakturert rundt to millioner kroner for bistand til LO og Gerd-Liv Valla i denne saken. Vi fakturerer meget nøyaktig og en gjennomgang av fakturaene vil trolig vise referanser til 12 navngitte personer.

Det betyr ikke at Valla har hatt 12 bistandsadvokater og hun har definitivt ikke ant noe om disse advokatene, sier Bleken til NTB.

Under tre timer

Han ble selv overrasket over måten dette er fremstilt på og har gått gjennom egne fakturaer. De viser at seks advokater eller advokatfullmektiger har arbeidet med saken i mindre enn tre timer.

- Det betyr bare at et bestemt juridisk spørsmål forelegges kontorets spesialist på dette området og de leverer så sitt svar.

Dette er en vanlig arbeidsform, men en 2-3 timers utredning av et juridisk spørsmål betyr ikke at utrederen kan kalles bistandsadvokat, sier Bleken.

- Advokatene Thorkildsen og Foyn i tillegg til meg kan sies å ha jobbet med saken, men flere navn er det ikke grunnlag for å nevne.


Ingen blir identifisert

Bleken sier hans firma fortsatt tar oppdrag for LO og at han derfor ikke lenger har noe med denne saken å gjøre. Han bekrefter imidlertid at det materialet Valla har bedt om å få utlevert, ikke identifiserer noen. Ingen av vitnene i saken fremgår i de to rapportene Valla har bedt om å få utlevert, sier Bleken.

Det er bare i utvalgets notater at personer ansatt i LO kan identifiseres, men dette er uansett informasjoner Valla allerede har, sier advokat Bleken.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer