Fredag i departementet

Blemme fra regjeringen: «Bla bla bla»

Det nærmer seg helg, og det gikk litt vel fort i svingene da Forsvarsdepartementet skulle legge ut en nyhet på regjeringens nettsider fredag.

BLA BLA: Slik så det ut da regjeringen skulle fortelle om et nytt forsvarssamarbeid med Nederland, fredag. - Meningen var å være effektiv, forteller saksbehandleren som trykket litt for tidlig på publiseringsknappen. FOTO: Skjermdump, regjeringen.no
BLA BLA: Slik så det ut da regjeringen skulle fortelle om et nytt forsvarssamarbeid med Nederland, fredag. - Meningen var å være effektiv, forteller saksbehandleren som trykket litt for tidlig på publiseringsknappen. FOTO: Skjermdump, regjeringen.no Vis mer
Publisert

«Bla bla mer bla bla» sto det å lese i den ferske nyhetssaken som dukket opp på regjeringens nettsider fredag formiddag.

Saken skulle angivelig handle om «militært romsamarbeid med Nederland». Men i teksten under overskriften var det altså ikke mye å bli klok på.

Skjermdumpen av blemmen har etter publiseringen gått sin seiersgang i korridorene på Stortinget med humring og humoristiske kommentarer.

«God helg!»

Den har også lyst opp på mange mobilskjermer som en del av fredagshumoren.

«Godt det snart er hælj si» skriver en rådgiver for en av Stortingsgruppene i sosiale medier.

Politikerne i opposisjonspartiet Høyre er blant de som godter seg over saken.

«God helg alle sammen, og særlig til kommunikasjonsgjengen i regjeringen!» skriver de på Facebook-siden til partiets podkast «Stortingsrestauranten».

Forsøk på å være effektiv

Ifølge Forsvarsdepartementet, som la ut den lite fyldige nyhetssaken, ble saken slettet raskt.

«Det var et hendig arbeidsuhell og teksten ble fjernet straks feilen ble oppdaget» skriver kommunikasjonsdirektør Ingrid Dåsnes i en e-post til Dagbladet.

- Jeg satt og redigerte bilder og skrev bare bla bla fordi jeg ville se tekst mot bilde mens jeg ventet på å få teksten, forteller underdirektør Ann Kristin Bergit Salbuvik, som står bak glippen.

- Klipp og lim

Hun sier teksten på ingen måte var ment som noen kommentar til hva hun syntes om innholdet saken.

- Det var et forsøk på å være effektiv mens jeg gjorde andre ting. At teksten ble publisert var en glipp, og bruken av ordene «bla bla bla» tilfeldig valgt all den tid selve nyheten om nye skritt i det militære romsamarbeidet mellom Norge og Nederland er en veldig god nyhet, forklarer Salbuvik til Dagbladet.

Fredag ettermiddag forteller hun at nettsaken vil bli publisert om ikke lenge.

Stortingsrepresentant Alfred Bjørlo fra Venstre er en av dem som har fått med seg den uheldige publiseringen.

- Send dem tulipaner

- Det ser ut som de har brukt klipp og lim fra pressemeldingen om hvordan de skal hjelpe folk flest å få bedre råd, sier en Bjørlo i erte-humør.

- Kanskje dette var en av de ærligste pressemeldingene vi har sett på en stund, sier Høyre-politiker Peter Frølich med glimt i øyet.

Lederen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som også er en av tre programledere i «Stortingsrestauranten» tror likevel ikke saken får alvorlige følger for Norges forhold til vindmølle- og treskolandet.

- Dette tar nok Nederland med et smil. Hvis ikke får Forsvarsdepartementet sende dem en bukett tulipaner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer