Blendahvitt LO får refs

LO har lenge lovt å bli mer fargerike, men på den kommende LO-kongressen har bare 7 av 329 delegater minoritetsbakgrunn.

HVITT STYRE: LO-leder Roar Flåthen (t.h.) og nestleder Geir Mosti vil ikke kvotere inn innvandrere til LO. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX
HVITT STYRE: LO-leder Roar Flåthen (t.h.) og nestleder Geir Mosti vil ikke kvotere inn innvandrere til LO. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): — LO har en stor utfordring, sier norskzambiske Julia Banda Rasmussen til Dagbladet.no.

Rasmussen er én av LO-kongressens syv delegater med minoritetsbakgrunn.

LO-kongressen er LOs viktigste organ og møtes bare hvert fjerde år. Der velger de blant annet LOs lederskap og bestemmer politikken framover.

LOs 32. ordinære kongress avholdes i tidsrommet 11. — 15. mai 2009.

2 prosentEn gjennomgang Dagbladet.no har gjort av delegatlisten, viser at bare 7 av 329 delegater har minoritetsbakgrunn. Dette utgjør 2 prosent av det totale antallet delegater. Dette er basert på navn, og Dagbladet.no tar høyde for at det kan være flere med «norske navn» som har bakgrunn fra andre land.

Til sammenligning definerer Statistisk Sentralbyrå 9,7 prosent av befolkningen som innvandrere.

Julia Banda Rasmussen fra forbundet Postkom, som organiserer de ansatte hos Posten, er en av de få som har minoritetsbakgrunn. Hun kom til Norge fra Zambia i 1984. - Stort problem- Jeg tror det fort kan bli et problem at vi ikke har representanter med minoritetsbakgrunn høyere opp i systemet og som kan belyse de sakene vi er opptatt av, sier Rasmussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.