Blendahvitt NRK

TV 2 har selvsagt innført farge-tv. Dagsrevyen framstår som håpløst umoderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOMAN MUBASHIR startet debatten om Dagsrevyen blendahvite profil på NRKs internsider. Han mener TV 2 og Nyhetskanalen slo Dagsrevyen 2-0 i dekningen av Bhutto-drapet. TV 2 kjørte en bred, massiv nyhetsdekning fra Pakistan med reporter Kadafi Zaman og nyhetsanker Mah-Rukh Ali i spissen. Disse har pakistansk familiebakgrunn. Noman Mubashir er profilert NRK-programleder, kjendispakistaner og syter ikke for egen karriere. Og ikke et vondt ord om Philip Lote, NRKs reporter i Pakistan og tidligere Asia-korrespondent. Men Mubashir har rett i at TV 2s dekning var hvassere, tettere på. Det kan skyldes nærheten Kadafi Zaman og Mah-Rukh Ali har til Pakistan og deres spesielle kunnskaper.

NRK HADDE FLERE å spørre. NRK-Noman viser til fem reportere i systemet. Raheela K. Chaudhry (NRK Migrapolis) er for eksempel en dyktig nyhetsreporter. Og statsviter. I tillegg har hun personlige historier knyttet til konflikten. Men NRK hadde tydeligvis ikke bruk for henne.

ERFARING I FELT, forklarer nyhetsdirektør Gro Holm i NRK. Reportere i felt må ha erfaring fra felt. Hvorfor har ikke Holm sørget for at Chaudhry har mer felterfaring? Er det fordi erfarne og til dels svært selvbevisste utenriksreportere sloss om de prestisjefulle feltoppdragene? Og hvorfor brukes Chaudhry heller ikke som reporter fra Oslo eller som kommentator? NRK tok heller ikke denne gangen sjansen på å framstå som mer mangfoldig og inkluderende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer