-  Blendet av penger

Penger og luksus var drivkraften for den 31 år gamle kvinnen som står tiltalt for å ha organisert og drevet fire luksusbordeller i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Jørn Mejdell Jakobsen forberedte retten på et innblikk i en verden dominert av sex, prostitusjon og penger da han holdt sitt innledningsforedrag i Oslo tingrett i går. Og slik ble det.

-  Det var som å komme inn i en mølle. Det var mye snakk om dyre biler, feriehus med strandlinje og plastiske operasjoner. Til slutt ble man nesten avhengig av penger, fortalte den 31 år gamle norske kvinnen som er hovedtiltalt i saken. Hun erkjente delvis straffskyld etter tiltalen, som lyder på organisert hallikvirksomhet.

-  Alt var håpløst

Fra vitneboksen forklarte hun hvordan hun ble rekruttert til prostitusjonsmiljøet kort tid etter at hun ble utskrevet fra et tysk sykehus i 2002.

-  Da jeg var liten, var det bare en ting som sto i hodet mitt - hester. Etter gymnaset flyttet jeg til Tyskland, der jeg gikk på rideskole. Kort tid før jeg skulle få mesterbrevet, fikk jeg beskjed av legen min om at jeg måtte slutte. Alt var håpløst, fortalte kvinnen.

På en bistro i Tyskland kom hun i kontakt med to menn som ville starte bordell i Norge. Sammen med en italiener og en greker satte hun seg på flyet. I Bernt Ankers gate i Oslo sentrum åpnet de det første bordellet. Kvinnen fikk ansvar for den daglige driften.

-  Jeg hadde aldri vært i et slikt miljø før. Jeg ble nervøs, men etter hvert vente jeg meg til det. Jeg ble en del av det, og tok også selv noen kunder, sa kvinnen.

Hun fortalte at hun kort tid etter ønsket å bryte ut, men at hun ikke klarte det.

Aktor supplerte ved å legge fram regnskap for driften. I løpet av 2003 ble 1,6 millioner kroner satt inn på kvinnens privatkonto. Totalt skal organisasjonen ha omsatt for vel 11 millioner kroner i løpet av en tidsperiode på vel to år. Kvinnen forklarte at hun i begynnelsen fikk et fast månedsbeløp på 14 000 kroner, men at hun etter hvert fikk framforhandlet en bedre avtale med de to i Tyskland.

40 prosent

De prostituerte, som hovedsakelig kom fra Ungarn, fikk beholde rundt 40 prosent av det de tjente. Det kunne for enkelte bli opptil 40 000 kroner i løpet av en arbeidsperiode.

-  Det betyr at de nesten tjente en ungarsk årslønn, forklarte aktor.

-  Er ikke det bra, da? repliserte den tiltalte kvinnen, som innrømte at hun på slutten av perioden fikk vel halvparten av det som var igjen etter at lønna til de prostituerte var trukket fra.

I fem timer sto kvinnen i vitneboksen og fortalte i detalj om virksomhetene. I ettertid beskriver hun det hele som en karusell. At hun nærmest følte en lettelse da hun ble tatt.