- Bli bedre kjent med barna dine

- Jo dårligere du kjenner barna dine, desto større er sjansen for at de tyr til vold i vanskelige situasjoner, sier barnevernskonsulent Roger Bonsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bonsak holder kurs for tenåringsforeldre.

- Etter kurset er mitt forhold til Stian (13) blitt enormt mye bedre, forteller kursdeltaker og mor Judy Holt (37).
- Det er umåtelig viktig at foreldre kjenner sine egne barn, også i puberteten når barn ofte blir vanskeligere å takle. Mange foreldre opplever tenåringsbarna sine som vesener fra en annen planet. Da skal foreldrene spørre seg om tre ting: Hvordan tenker ungdommen, hva er de opptatt av og hvordan skal du kommunisere med dem, sier Bonsak, som til dag jobber ved sosial- og barnevernskontoret på Stovner i Oslo.

Bonsak mener foreldre bør kontakte andre foreldre eller ta en prat med barnevernskontoret når kontakten med barna svikter.
Det første kurset arrangerte han for to år siden:

- Jeg oppdaget at tenåringsforeldrene på Stovner ikke kjente hverandre. Ungene løy om hvor de skulle, foreldrene snakket ikke sammen og hadde ikke alltid kontroll med hvilket liv barna deres levde.

Blant foreldre som meldte seg var alenemamma Judy Holt:
- Kurset har gjort forholdet mellom meg og sønnen min mye bedre. Trenger jeg råd, er det alltid mulig å kontakte barnevernskontoret eller andre foreldre. Nå har jeg kontrollen og setter grenser for mitt eget barn.