Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bli Donald-forfatter!

Donaldister, foren eder! Én uke til fristen i manuskonkurransen går ut! Her er tips og instrukser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvordan tenkte du?

- Jeg fant frem mange gamle blader, og tenkte over om det var noe spesielt jeg savnet, hvilken historie jeg synes var best. Så prøvde jeg å lage noe i samme retning, forteller Linda, som i første omgang sendte hun inn idé og synopsis. Hun syntes imidlertid det var så morsomt, at hun har sendt inn flere forslag siden den gang.

- Har du noen tips til folk som har lyst til å delta i konkurransen?

- De bør prøve å tenke litt nytt, kanskje? Men mange av Donald-historiene er jo bygget rundt historiske ting, som gullgraving i Alaska. Jeg tror det er lurt å finne et plot først, finne ut hvilke personer man vil ha med, og så bygge ut historien etterhvert. Er du glad i å lese Donald og har lyst til å være med, så er det bare å sende inn, oppfordrer Linda.

Vi tok kontakt med «eksperten» vår Olaf Solstrand, for å få noen kortfattete tips sånn helt på tampen. De lyder slik:Puh. Og dobbelt-kvakk. Husk at du ikke trenger å gå SÅ grundig til verks. Det er viktig å ha idéen - men aller viktigst å sende den inn til oss. Resten kan du få hjelp til! NB! Skal du bli Donald-forfatter med Dagbladet.no, må du sende inn ditt forslag innen 1. august.Send til: [email protected] Kvakkelykke til!Gulp, du kan bli Donald-forfatter!Donald for en dag!

Nettmøte med donaldist og Donald-forfatter Olaf Solstrand

PRØVER SEG:  Linda Skaarbrevik Klakken (24) har sendt inn flere forslag til manuskonkurransen Dagbladet.no arrangerer i samarbeid med Serieforlaget Egmont. Da Linda ble tante for fire år siden, begynte hun for alvor å lese Donald igjen. - Artig, sier Linda.Foto: Privat/fotomontasje
PRØVER SEG: Linda Skaarbrevik Klakken (24) har sendt inn flere forslag til manuskonkurransen Dagbladet.no arrangerer i samarbeid med Serieforlaget Egmont. Da Linda ble tante for fire år siden, begynte hun for alvor å lese Donald igjen. - Artig, sier Linda.Foto: Privat/fotomontasje Vis mer
DONALD-MANUS Vi har fått inn mange manusforslag til konkurransen vår, så Donald er egentlig glad. Bare litt lat. Men han tåler noen til! Lag yndlingshistorien vi ennå ikke har lest, og send den til oss!
«PROFF» DONALD-FORFATTER: Husker du da en i B-gjengen nylig gikk inn i Donalds kropp for å komme seg inn i pengebingen til Onkel Skrue? Historien til Olaf Solstrand var på trykk i Donald nummer 26, i Norge, Sverige, Danmark og flere andre europeiske land. Han er en av de få norske forfattere - og den yngste - som har skrevet for Donald. Her får du flere av tipsene hans!
PRØVER SEG: Linda Skaarbrevik Klakken (24) har sendt inn flere forslag til manuskonkurransen Dagbladet.no arrangerer i samarbeid med Serieforlaget Egmont. Da Linda ble tante for fire år siden, begynte hun for alvor å lese Donald igjen. - Artig, sier Linda.Foto: Privat/fotomontasje