- Bli ferdig med raserianfallet ditt, herr president

Senator John McCain anklager Obama for å lide av vrangstillinger og la personlige følelser komme i veien for politikken.

ISKALDT: Forholdet mellom Israel og deres viktigste allierte, USA, falt ned på et bunnivå etter den omstridte talen den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu holdt i Kongressen for noen uker siden. Nå sier Barack Obama han er bekymret for "Bibis" valgkamputtalelser om at palestinerne ikke kommer til å få en egen stat mens han er statsminister. Her er president Barack Obama avbildet med Netanyahu i 2010. Foto: Jason Reed / Reuters / NTB scanpix
ISKALDT: Forholdet mellom Israel og deres viktigste allierte, USA, falt ned på et bunnivå etter den omstridte talen den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu holdt i Kongressen for noen uker siden. Nå sier Barack Obama han er bekymret for "Bibis" valgkamputtalelser om at palestinerne ikke kommer til å få en egen stat mens han er statsminister. Her er president Barack Obama avbildet med Netanyahu i 2010. Foto: Jason Reed / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny ordkrig har brutt ut mellom republikanerne og demokratene i USA, i kjølvannet av Benjamin Netanyahus omstridte tale i Kongressen for et par uker siden.

Nå er det senator John McCain som hudfletter president Barack Obama etter hans respons på den overraskende valgseieren til den israelske statsministeren.

- Presidenten burde bare bli ferdig med det. Bli ferdig med det - bli ferdig med raserianfallet ditt, herr president. Det er på tide å jobbe sammen med våre israelske venner og prøve å demme opp for dette tidevannet med IS (Den Islamske Staten) og den iranske frammarsjen gjennom regionen.

Bekymret I forrige uke sa president Obama at han er bekymret for Netanyahus uttalelser under valgkampen om at han er imot dannelsen av en palestinsk stat.

- Vi fortsetter å mene at en tostatsløsning er den eneste veien mot langsiktig sikkerhet for Israel, sa Obama til Huffington Post på fredag.

- Gitt hans uttalelser før valget, kommer det til å bli vanskelig å finne en vei videre hvor folk seriøst tror at forhandlinger er mulige. Vi tar ham på ordet når han sier at dette ikke kommer til å skje mens han er statsminister. Så derfor må vi evaluere andre tilgjengelie muligheter for å sikre oss mot en kaotisk situasjon i regionen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.