- Bli hjemme, du kan trekke ned skolens test-resultater

Det er beskjeden svake elever skal ha fått før nasjonale skoleprøver.

OPPRØRT: - Jeg er opprørt over hva slags holdninger prøvepresset skaper blant lærere og skoleledelse, sier Elevorganisasjonens leder Andreas Borud. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
OPPRØRT: - Jeg er opprørt over hva slags holdninger prøvepresset skaper blant lærere og skoleledelse, sier Elevorganisasjonens leder Andreas Borud. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elev- og foreldreorganisasjoner forteller til Dagbladet at resultatjag og konkurranse mellom skolene har fått lærere til å be elever holde seg borte på nasjonale prøver.

De nasjonale prøvene i lesing, regning og engelsk lesing, hvor nivået måles på skoler over hele landet, får nå skarp kritikk, blant annet i Magnus Marsdals nye bok «Kunnskapsbløffen» som Dagbladet omtalte i går.

- Hold deg borte Andreas Borud, leder i Elevorganisasjonen, er opprørt over hva slags holdninger prøvepresset skaper blant lærere og skoleledelse.

- I mange skoler blir prøveresultatene viktigere enn læringen, sier han til Dagbladet.

I Elevorganisasjonen har de hørt om flere tilfeller av at elever har blitt bedt om å holde seg hjemme på nasjonale prøver. På kort varsel etter Dagbladets henvendelse i går snakket Borud med sine medarbeidere, og fant fram til et konkret tilfelle.

- I fjor høst ringte en elev på østlandet inn og fortalte at en lærer hadde bedt ham, veldig diskret, om å ikke delta på den nasjonale prøven i lesing, forteller Borud.

- Tar hintet Læreren skal ha sagt at «jeg kommer ikke til å holde det mot deg hvis du ikke er her den timen», og: «er du sikker på at du vil delta på den prøven?».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer