Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Molde:

- Bli hjemme i 14 dager

Corona-smittet person var på Hellbillies-konsert i Molde i helga. Nå ber kommunen helsepersonell som var til stede på konserten om å holde seg hjemme.

SMITTEFARE: 800 personer skal ha vært på konserten i Molde i helga. Foto: Jacques Hvistendahl
SMITTEFARE: 800 personer skal ha vært på konserten i Molde i helga. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

En person som var på Hellbillies-konsert i Molde lørdag, er bekreftet smittet med coronaviruset covid-19.

Det melder NRK.

Det var 800 personer til stede på konserten. Flere hundre kan ha blitt smittet, sier kommuneoverlege i Molde, Cato Innerdal.

Må holde seg hjemme

Konserten fant sted på Bjørnsonhuset og personen skal også ha vært på baren Tapp & Kork samme kvelden.

I en pressemelding ber Molde kommune ansatte i helsesektoren som har vært til stede på konserten og/eller puben om å holde seg hjemme fra jobb i 14 dager etter mulig eksponering - altså til og med 14. mars.

- Dette gjøres for å være helt sikker på at vi ikke eksponerer pasienter i institusjonene våre for smitte. Ansatte som opplever symptomer som tyder på luftveisinfeksjon kontakter kommuneoverlege for å få vurdert om det er behov for testing, skriver kommunen.

FENGENDE: Helsevesenet i Vietnam har publisert en musikkvideo, i håp om å spre bevissthet rundt coronaviruset. Reporter: Christian Wehus. Video: Helsevesenet i Vietnam. Vis mer

Kom fra hovedstaden

Den smittede kommer fra Oslo, og var på konserten sammen med fire venner fra Molde og Vestnes. Vennene er satt i karantene i 14 dager, og har ifølge Molde kommune ikke symptomer på sykdom.

Kommuneoverlege, Cato Innerdal sier til NRK at det er viktig å dra hjem og ringe legen om man tror at man er syk, og ikke dra til legevakten.

- Det er viktig at alle som har vært på konsert med Hellbillies og som har vært på Tapp & Kork på lørdagen, er ekstra oppmerksomme på symptom som luftveisinfeksjon og tett eller rennende nese.

Siri Hauge, overlege ved Folkehelseinstituttet, sier at de ikke vil fraråde folk å møte opp i store forsamlinger.

- Vi ønsker jo at folk som er syke skal være hjemme. De burde ikke gå på større forsamlinger, konserter og så videre, for å unngå smitte folk. Men vi fraråder ikke arrangementer. Når det gjelder Molde, var det en person som ikke hadde symptomer på denne konserten. Så risikoen der er nok ganske liten, sier hun til Dagbladet.

Hele Norges coronakart