Erna Solberg om nye coronatiltak:

- Bli i Norge

Regjeringen innfører skjenkestopp ved midnatt og fraråder alle reiser ut av Norge. Også om munnbind, hjemmekontor, breddefotball og testing kommer det nå nye beskjeder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LEKNES (Dagbladet): - Vi skal huske på en ting: Det er mange mennesker med underliggende sykdommer som er engstelige når det nå blusser opp. Det lager veldige begrensninger i deres liv hvis vi andre ikke klarer å oppføre oss, sier statsminister Erna Solberg (H) i dette intervjuet med Dagbladet.

På reise i Lofoten forklarer hun at regjeringen nå ser seg nødt til å stramme inn igjen. Blant de mest skjerpede tiltakene er skjenkestopp ved midnatt:

- Vi stenger alkoholserveringen klokken 24.00. Det er en sammenheng mellom alkoholkonsum og hvordan du oppfører deg. Dette er kanskje den største innstrammingen som vi gjør nå, sier Solberg.

- Bli i Norge

Det gjøres endringer i røde land og regioner, men statsminister Erna Solberg sier regjeringen nå går enda lenger. I praksis frarådes nå alle nordmenn å reise ut av landet.

- Vi anbefaler at nordmenn lar være å reise til utlandet, med mindre det er helt nødvendig. Nå er smitten så oppadgående rundt omkring. Vi forbyr det ikke, det vil være grønne land fortsatt, men anbefalingen er veldig tydelig: Det er best at du blir i Norge nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer