Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bli kåt og få orgasmer. Når jeg har sett alt er du fri»

Selv på meldinger til faren fortsatte maset etter nakenbilder.

MELDINGSDETALJER: Påtalemyndigheten leste i dag opp flere detaljerte tekstmeldinger. Her bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen. Foto: JOHN T. PEDERSEN
MELDINGSDETALJER: Påtalemyndigheten leste i dag opp flere detaljerte tekstmeldinger. Her bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): I Hedmarken tingrett fortalte i dag nok ei ung jente om hvordan det var å bli utsatt for den såkalte helikopterlegens «metode».

I sin egen forklaring har han fortalt at det var enklere å lure de små jentene til sende seg nakenbilder når han tok identiteten til ei jevnaldrende jente.

Hun var bare 12-13 år da ei jente som kalte seg Elin sendte en feilmelding. «Elin» spurte om de skulle være venner og de begynte å sende sms-meldinger til hverandre.

Etter hvert fikk hun mms-bilder inn på mobilen sin. Den nye telefonvenninna ville at hun skulle sende tilsvarende bilder tilbake.

Selvsikker og kontrollerende - Elin virket som en selvsikker og litt kontrollerende person. Hele tiden var det hun som sendte bilder først, og så ville hun ha like bilder tilbake. Det var ikke tvang, men det var veldig overbevising hele tiden, forklarte fornærmede i retten.

Etter å ha utvekslet en del bilder sa jente til slutt stopp, og meldingene opphørte.

Seinere ble hun kontaktet av en mann.

Han sa at han jobbet på en fabrikk som destruerte telefoner og hadde funnet nakenbilder av henne.

Hvis hun ikke sendte ham flere bilder, ville han sende dem til folk hun kjente eller legge dem ut på internett.

- Jeg spurte om han ville ha penger. Det var han ikke interessert i. Han ville ha flere bilder. Jeg syntes det var utrolig ekkelt og skummelt, forteller hun.

Kripos har klart å gjenopprette noen av meldigene jenta ble tilsendt.

«Jeg vil få det jeg spør om av deg i noen uker. Bli kåt og få orgasmer. Når jeg har sett alt er du fri. For alltid. Jeg vet jeg er litt syk, men jeg er ærlig.», skrev han i en av dem.

Snakket med faren Samme kveld åpnet jenta seg overfor faren sin. Han forsøkte å ringe mannen, men fikk ikke noe svar, så han sendte en melding til mannen å ba ham slutte å kontakte datteren.

Som svar fikk dattere et nakenbilde av seg selv.

- Han sa at hvis jeg ikke fikk pappa til å slutte så skulle han sende bildet til faren min.

Å sladre til noen hjelper ikke. Jeg har ventet på at noe skal skje, men det gjør det jo ikke. Så hvorfor ikke gjøre det jeg sier i én uke, så brenner jeg mobilen? Har funnet folk fra stedet du bor som Må kjenne deg fra skolen og slikt, skriver han i en melding som ble lest opp i retten.

Kom med bilde innen fem minutter, heter det i en melding hvor han også skriver at han har lastet bildene opp på en pc.

Kontaktet politiet Også faren vitnet i Hamar i dag.

Han fortalte at han kontaktet politiet, men de mente at siden meldingene kom fra et uregistret nummer så var det ingenting de kunne gjøre.

Selv om jenta nå hadde sluttet helt å svare, fortsatte meldingene fra mannen å renne inn i flere uker.

Også jentas far forklarte seg i retten i dag.

- Siden han ikke svarte når jeg ringte, sendte jeg flere meldinger hvor jeg sa at han måtte slutte. Men han svarte at han bare ville ha flere bilder.

- Han sa til deg at han ville ha flere bilder av datteren din? Spurte dommeren.

- Ja, han ville han bare ville ha flere bilder, gjentok faren.

MOBILBESLAG: Politiet har beslaglagt totalt 11 mobiltelefoner. Foto: LINE BRUSTAD
MOBILBESLAG: Politiet har beslaglagt totalt 11 mobiltelefoner. Foto: LINE BRUSTAD Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media