«Bli kvitt barna mine. Send dem tilbake til New York»

Ny bok om Ivanka Trump og Jared Kushner.

SKEPTISK: Donald Trump skal ha vært skeptisk til å ha Ivanka Trump og hennes ektemann Jared Kushner tett på seg. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix
SKEPTISK: Donald Trump skal ha vært skeptisk til å ha Ivanka Trump og hennes ektemann Jared Kushner tett på seg. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Donald Trump ble president har han måttet tåle kritikk for at hans datter Ivanka og hans svigersønn Jared Kushner har en rolle i Det hvite hus.

Begge fungerer som rådgivere for presidenten. Ikke alle mener at det er en spesielt god idé for en president å ha nær familie så tett på i utøvelsen av presidentgjerningen, og ifølge ei ny bok skal Trump selv være en av dem som har tvilt en del.

Til New York

Boka, «Kushner Inc», ført i pennen av journalisten Vicky Ward, forteller ifølge New York Times at Trump, da han ansatte John F. Kelly som stabssjef, skal ha gitt generalen et direktiv:

«Bli kvitt barna mine. Send dem tilbake til New York».

Ifølge boka klaget Trump over at de «ikke visste hvordan de skulle spille spillet» og han skal ha irritert seg over at de til stadighet sørget for negative overskrifter.

Trump skal ha vinglet litt i sitt syn på dattera og svigersønnen, noe som godt illustreres med at han skal ha trosset rådgivernes bekymringer og gitt ordre om å sikkerhetsklarere Kushner på høyt nivå i fjor.

Trump selv har sagt at han «aldri var involvert», men New York Times skrev for ei drøy uke siden at daværende stabssjef John Kelly skrev i et internt notat at han ble «beordret» til å gi Kushner sikkerhetsklarering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer