Bli lottomillionær på nettet

Lotto og tipping er som skapt for å spilles på Internett. Og til sommeren kan du bli lottomillionær på nettet - hvis Norsk Tipping får det som de vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er i ferd med å få en generasjon kunder som ikke bryr seg om å gå til en kommisjonær for å spille. Derfor må vi tilegne våre produkter slik at de blir tilgjengelige for morgendagens kunder. Vi vil gjøre det mulig å spille både via mobiltelefon, internett og digital-tv, sier plan- og utviklingsdirektør i Norsk Tipping Tollef Imsdalen til bladet Computerworld.

I dag tillater ikke norske myndigheter pengespill på nettet. Men Imsdalen sier han venter enn oppmykning i regelverket, slik at Norsk Tipping vil bli i stand til å ta opp konkurransen fra utenlandske aktører.

Norsk Tipping vil nå bruke 50 millioner på et e-business-prosjekt som skal gjøre det mulig å spille over alt og når som helst.

- I samarbeid med blant annet banker, teleselskaper og tv-selskaper vil vi gi kundene et Smart-kort som vil gi kunden en muliget til å spille når han eller hun er mest mottakelig for det. Samtidig vil dette Smart-kortet erstatte mange av dagens plastkort.

Testes i juni

5. juni setter Norsk Tipping i gang et testprosjekt der 3500 av kundene får muligheten til å spille på denne måten.

- I denne pilotløsning vil vi innhente opplysninger om verdien av et slikt kort. Ved juletider vil vi se om et Smart-kort er med på å endre nordmenns spillemønster, sier Imsdalen.

Norsk Tipping hadde i 1999

  • en omsetning på ca 8 milliarder
  • et resultat på ca 2,6 milliarder
  • rundt 3800 kommisjonærer