Bli med på en guidet rundtur på månen

Nei, du trenger ikke være millionær for å være måneturist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dessverre handler ikke denne artikkelen om en ny og billig reisemåte som gjør at du kan få se månen på nært hold. Men NASA lar deg likevel få et innblikk i hvordan det er å være turist på månen.

Amerikanerne har nemlig sluppet en guidet rundtur, som du kan se i videoen over. Der blir du tatt med til månens forskjellige seeverdigheter, mens en guide forteller deg hva du ser.

På månerundturen blir du tatt med til kjente områder som Shackleton-krateret, Tycho-krateret, Aristarchus-platået og de fleste andre kjente attraksjonene på månen.

Forklarer deg månen Helt som en romferd blir det selvsagt ikke, men videoen gir likevel et godt innblikk i vår nærmeste og mest kjente himmelelement.

Men NASA slipper ikke bare denne videoen, samtidig kommer det en video som forklarer deg månens utvikling på en helt ny måte.

Videoen forklarer deg hvordan månen har gått fra å være en lavakule, til å bli slik vi kjenner den i dag.

Lavakule Forskerne mener at månen trolig startet som en stor lavakule etter at et objekt på størrelse med Mars kolliderte med jorda for om lag 4,5 milliarder år siden.

Da lavaen ble nedkjølt ble også månens overflate slik vi kjenner den i dag formet. Men det gikk ennå milliarder av år der månen på innsiden fortsatt besto av flytende lava. I denne perioden ble månen drastisk endret gjentatte ganger.

Kollisjoner skapte kraterne vi i dag kan se fra jorda, mens lava som fosset ut fra innsida dannet berg, daler og andre særtrekk månen har den dag i dag.

 MÅNEN:  Månen slik vi er vant til å se den fra jorda, her observert fra Kanariøya Tenerife. AFP PHOTO / Desiree Martin
MÅNEN: Månen slik vi er vant til å se den fra jorda, her observert fra Kanariøya Tenerife. AFP PHOTO / Desiree Martin Vis mer