Bli med rundt romstasjonen i 7,7 km per sekund

Se den fantastiske videoen tatt fra romferja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter et opphold på åtte dager koblet romferja Discovery seg sist onsdag fra Den internasjonale romstasjonen ISS, for å sette kursen hjemover.

Historisk videoMen før de sju astronautene vendte tilbake til jorda, foretok de en flyvning rundt stasjonen for å filme den med alle solcellepanelene slått ut for aller første gang.

Nasa-videoen du kan se over viser denne vakre rundtturen, 350 kilometer over jorda, spolt opp i høy hastighet. I bakgrunnen ser du Det indiske hav.

ISS er den største menneskeskapte satellitten som noensinne har gått i bane rundt jorda, og det nest mest lyssterke objektet på nattehimmelen - bare slått av månen.

Med en gjennomsnittshastighet på nesten 7,7 kilometer i sekundet går ISS og de seks om bord rundt jorda 15,7 ganger per døgn.

Bare månen er sterkereDiscovery koblet til ISS to dager etter oppskytingen 15. mars. Hovedformålet med oppdraget, kalt STS-119, var å levere det siste settet med S6-solcellepaneler til stasjonen.

Hovedformålet med ISS-programmet, foruten å bringe en rekke europeiske land, USA, Russland, Japan og Canada nærmere sammen, er å utføre en rekke vitenskaplige forsøk under forholdene som rår i rommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer