- Bli på linja, jeg er kjemperedd

Politiet brukte 19 timer på å respondere etter at savnet tenåring ringte nødetatene tre ganger. Nå har familien delt telefonsamtalen på nettet.

ANTAS DREPT: Den 15 år gamle jenta som varslet politiet om at hun var kidnappet, antas drept. Politiet har funnet det de antar er levningene etter tenåringen. Foto: AP Photo / Andreea Alexandru / NTB scanpix
ANTAS DREPT: Den 15 år gamle jenta som varslet politiet om at hun var kidnappet, antas drept. Politiet har funnet det de antar er levningene etter tenåringen. Foto: AP Photo / Andreea Alexandru / NTB scanpixVis mer

15 år gamle Alexandra Macesanu fra Romania, forsvant forrige onsdag. Hun ringte politiet tre ganger, og fortalte at hun hadde blitt slått og voldtatt av en mann som hadde tatt henne med seg i en bil.

Hun ga angivelig politiet detaljer om hvor hun hadde blitt bortført, men politiet tok seg ikke inn på eiendommen hvor de trodde jenta ble holdt fanget, før det hadde gått 19 timer, skriver The Independent.

Nå har familien til 15-åringen lagt ut en transkripsjon på Facebook av det som antas å være jentas trygling om hjelp mens hun ble holdt fanget.

Trygler på telefonen

- Vær så snill å bli på linja, jeg er kjemperedd, sier Macesanu angivelig til en politibetjent og gråter.

Dette var under hennes tredje og siste samtale med nødetatene mens hun var kidnappet.

- Jeg kan ikke bli på linja, frøken, jeg har andre som ringer, svarer politiet ifølge en transkripsjon og en lydfil av samtalen.

- Bli der, og en politibil vil helt sikkert komme innen to til tre minutter … Men faen da, ro deg ned, bilen er på vei.

Dette melder Reuters. De har ikke verifisert lydfilene eller transkripsjonen. Reuters har heller ikke lyktes i å få en kommentar fra politiet, de som er ansvarlig for å videreføre samtalene fra nødetatene, eller innenriksdepartementet.

KIDNAPPET: En åtte år gammel jente ble dratt inn i en bil, da hun og moren var ute på tur. Kilde: NTB/Scanpix/CNN. Video: Christian Wehus Vis mer

Innrømmet drap

Ifølge BBC opplyser politiet at de hadde problemer med å spore hvor 15-åringen ringte fra. Hun ringte tre ganger mellom klokka 23.03 og 23.12. Politiet undersøkte tre bygninger før de klokka tre på natta, klarte å identifisere huset hvor de mente jenta ble holdt fanget. Politiet søkte deretter om en ransakelsesordre, til tross for at dette ikke var juridisk pålagt.

19 timer etter Masesanus siste telefonsamtale, tok politiet seg inn i huset. Der ble det funnet menneskelige levninger, men det har ikke blitt bekreftet om dette er levningene av tenåringsjenta.

En 65 år gammel mann som var mistenkt for bortføringen, har fortalt politiet at han drepte 15 åringen. Han innrømmet samtidig å ha drept en annen tenåringsjente som hadde vært savnet siden april.

Demonstrasjoner

Saken har vakt enorm oppsikt, og fått konsekvenser for flere ansvarlige i politietaten. Politisjef Ioan Buda, og ytterligere to polititopper, har allerede fått sparken som følge av måten saken har blitt håndtert på.

- Hvorfor politiet ventet må avklares. Ei jente som, etter alle indikasjoner, kunne vært reddet, har dødd, sier påtaleansvarlig Bogdan Licu.

Også Romanias president Klaus Iohannis, sier i en uttalelse at han er «opprørt over det faktum at de ansvarlige myndighetene, på grunn av noen feil, har mislyktes i å redde en tenåringsjente, som mistet livet under dramatiske omstendigheter».

Landets statsminister, Viorica Dancila, varslet også på lørdag at hun vurderer å arrangere en folkeavstemning i kjølvannet av saken, om hardere straffer for drap, voldtekt og pedofili, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lørdag demonstrerte tusenvis gjennom gatene i Bucuresti. De ropte, «inkompetanse» og krevde at enda flere skulle få sparken.

Generalinspektøren for det rumenske politiet har fortalt BBC, at det vil bli gjort en etterforskning av Masesanus samtale med nødetatene.