- Bli sittende, Bondevik

Neste torsdag sier Høyre og stortingsflertallet ja til gasskraftverk. Men nå gir Høyre-leder Jan Petersen statsminister Kjell Magne Bondevik svaret som kan få sentrumsregjeringen til å bli sittende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppene i sentrumsregjeringen har den siste tida fått en stadig sterkere følelse av at Høyre og Tøffe-Jan egentlig er ute etter å kaste sentrumsregjeringen ut av regjeringskontorene. Men nå gir han svaret:

Utrygg på Jan

- Vi er ikke ute etter å felle Bondevik-regjeringen. Hadde vi vært det, ville regjeringen allerede vært kastet. Det har vært rikelig med anledninger til å gjøre det, ikke minst i Telenor-Telia-saken, fastslår Jan Petersen.

Høyrelederen kom i går hjem fra Paris og satt godt begravd i voldsomme dokumenthauger da Dagbladet ba om å få svaret som statsminister Kjell Magne Bondevik nå etterlyser. I alle de tre sentrumspartiene er det full forvirring og ulike teorier om hva Høyre egentlig ønsker. Flere sentrale sentrumspolitikere sier til Dagbladet at Bondevik vil vurdere Høyres rolle meget nøye før han besegler regjeringens skjebne.

- Vi må føle oss trygge på hva stortingsflertallet egentlig ønsker, sier en sentral sentrumspolitiker.

- Jeg er redd for at haukene har vunnet over duene i Høyre, sier en annen sentrumskilde til Dagbladet.

Høyrelederen ønsker ikke å bli misforstått.

- Dersom Bondevik er usikker på hva Høyre vil, skal jeg gi et klart svar: Vi er ikke på regjeringsjakt, og vi har ingen planer om å felle regjeringen. Det er selve saken vi er opptatt av, men der er vi til gjengjeld krystallklare.

Gassnederlag

Kjell Magne Bondevik kan bare glemme at Høyre skal snu i gasskraftsaken. Det er regjeringen som må akseptere at stortingsflertallet sier ja til gasskraftverk neste torsdag.

Jan Petersen avviser kategorisk alle mistanker om at Høyre skulle ønske seg en Stoltenberg-regjering framfor Bondevik.

Ikke Stoltenberg

- Min oppfatning har hele tida vært at dersom Bondevik går av, så er det ingen automatikk i at Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet skal danne regjering.

Det er et ikke-sosialistisk flertall på Stortinget, og Høyre vil ta et initiativ til at disse partiene kommer sammen for å drøfte situasjonen, sier Jan Petersen.

KLART SVAR: Jan Petersen forsikrer Kjell Magne Bondevik om at Høyre ikke vil ta livet av regjeringen.