Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bli venner

Dalai Lama forteller meningen med livet og hvordan vi skal skape fred. Les svarene og se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Grupper kan være uenige og ha konflikter, men de må likevel leve sammen. Når de forstår at de tilhører den samme jorda, forsvinner de trangsynte følelsene.

- Alle trenger moraletikk

I boka «Tanker for et nytt årtusen» ber Dalai Lama folk om å tillegge seg en etisk holdning som ikke baserer seg på religiøse, men universelle prinsipper. Flere av våre lesere lurer på hvilken rolle religionene spiller i kampen for fred.

- Religionene er på ingen måte noen hindring for fred. Alle religioner fremmer menneskelige verdier, men poenget mitt i boka er at også ikke-religiøse personer trenger å utvikle menneskelige verdier. Det er ikke bare religiøse som trenger moraletikk. Hvis flertallet av jordas innbyggere ikke bryr seg om disse verdiene, blir det kaos i verden.

Se videoen hvor Dalai Lama forteller om meningen med livet!

VENNSKAP ER VEIEN TIL FRED: Dalai Lama forklarer at fiender må forstå hverandre og bli venner.Alle foto: OLA SÆTHER
PRØVER Å GLEDE ANDRE: - Meningen med livet er å bidra positivt i andres liv, sier Tibets åndelige leder.
PÅ FREDS-KONFERANSE: Dalai Lama som vant Nobelprisen i 1989, er en av mange fredspris-vinnere som er med på freds-symposiumet på Holmenkollen Park Hotell.
Hele Norges coronakart