Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blind pilot med rekordforsøk

Luc vil fly over Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En blind belgisk pilot jakter rekorder i høyden.

Luc Costermans (40) vil fly for to verdensrekorder. Han vil stå for den lengste flygingen utført av en blind pilot, i tillegg til å ha hatt flest timer i lufta, ifølge Ananova.

Har et halvt års erfaring

Han har fløyet et Robin DR-400 over den franske vinregionen, Vaucluse, hver eneste uke siden november i fjor, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

- Første gang jeg fløy på kommunikasjon var jeg redd, men det gikk over. Instruktøren min, Jean, gir meg instrukser og hjelper meg med å «se» forklarer Luc fra cockpit, like før avgang.

Costermans ble blind etter en ulykke for to år siden og begynte å fly etter at en kamerat ga ham en flygetime i bursdagsgave.

Instruktøren tar av

Instruktøren hans, Jean Andrieu, sørger for at flyet letter, mens Costermans tar over spakene så fort flyet er i lufta.

VIL SETTE REKORD: Belgiske Luc Costermans ble blind for to år siden etter en ulykke og vil nå krysse Frankrike i eget fly. Foto: Scanpix/AFP
VIL SETTE REKORD: Belgiske Luc Costermans ble blind for to år siden etter en ulykke og vil nå krysse Frankrike i eget fly. Foto: Scanpix/AFP Vis mer

- Går det bra, er vi horisontale?

Luc og instruktør Jean er i lufta.

- Det er perfekt, nå styrer vi mot venstre, svarer instruktøren.

Flyr over lavendelmarkene

Luc manøvrerer uten problemer over lavendelmarker og vinranker.

Piloten har bodd i Frankrike siden 1989 og har grunnlagt sin egen organisasjon: Blinde europeere og deres merkelige maskiner.

- Organisasjonen skal gi mot til andre blinde, sier Costermans

Rekordforsøket skal etter planen skje i juli og Costermans må fly 1800 kilometer for å sette ny rekord.

Blind pilot med rekordforsøk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling