Blind pilot vil fly Storbritannia rundt

Den britiske tobarnsfaren Steve Cunningham forberedte seg mandag på en tur som kan føre ham inn i flygingens historie: Som den første blinde pilot noensinne vil han føre et luftfartøy Storbritannia rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 41 år gamle Cunningham fra Banbury i midtengelske Oxfordshire har for sikkerhets skyld med seg en annenflyger med normalt syn. Men annenflygeren skal bare gripe inn i nødstilfeller, melder BBC.

Ifølge den britiske rikskringkastingens nettsider skal en talende datamaskin med spesialutviklet programvare hjelpe Cunningham selv til å ha full kontroll over flyet. Cunningham har allerede satt fartsrekorder for blinde til vanns og på landjorda.

- Jeg mistet synet da jeg var 12 år gammel, og det var ingen spøk. Jeg måtte legge om livet mitt, men jeg har bevist og vil fortsette å bevise at forandring kan være til det gode, sier Cunningham som også er kaptein på det engelske landslaget for blinde fotballspillere.

Han påpeker at alle piloter må gjennomgå trening i blindflyging, slik at de med instrumentenes hjelp kan føre luftfartøyet sitt trygt gjennom skyer, tåke og nattemørke. I prinsippet gjør han nøyaktig det samme, mener Steve Cunningham.

(NTB)