Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blind vold på Aker Brygge gjorde at Alexander måtte sette livet på vent i tre år - gjerningsmannen er ikke tatt

- Jeg ønsker ikke hevn, erstatning eller straff. Bare at han som gjorde det var med meg én dag på sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er i den kommende sesongen av «Insider» seerne blir kjent med Alexander Gusevik (27) fra Lillestrøm, som forteller sin egen rystende historie fra en bykveld på Aker Brygge i Oslo i mai 2011.

Se video fra Alexanders vei tilbake øverst i saken.

27-åringen var på vei hjem fra utestedet Latter til leiligheten han disponerte på Frogner da en mann «i sprintfart» dyttet han i bakken bakfra, ikke langt fra Solli Plass.

- Jeg fikk en kraftig sleng, og hodet mitt traff fortauskanten, sier Gusevik til Dagbladet.

- Trodde hun var vitne til mord
I en nærliggende leilighet, i syvende etasje, bor det en eldre dame med verandadøra på gløtt. Senere viste det seg at det kvinnen trodde var et pistolskudd var Alexander som smalt i bakken.

- Det var lyden av hodet mitt som ikke tålte asfalten. Hun trodde hun var vitne til et drap, og tok fram mobilen for å filme, men telefonen var for gammel til at dokumentasjonen ble noe av.

Fra sang til knuffing
Få minutter tidligere hadde en mann kommet opp på siden av Alexander og kameraten. Han begynte å synge, og ifølge Alexander sang de noen sekunder med, men plutselig begynte personen å bli aggressiv.

- Da han startet å knuffe sa jeg at «klokka er fire på natta, og at vi skal hjem. Dette gidder vi ikke». Litt senere, etter jeg hadde møtt en venninne, kom det altså en bakfra og dyttet, men det var ikke samme person, det har vi fått vite senere, forteller han.

- Dette går bra, kamerater
Politiet pågrep senere fem personer. De endte i varetekt, men på grunn av manglende bevis er ingen domfelt for voldsgjerningen.

- Hun jeg tok følge med er vitne, men situasjonen var kaotisk. Jeg hadde indre blødninger i hodet, og er blitt fortalt at jeg ikke forsvant med en gang. Først hadde jeg rolig pust, så gikk den rett i hundre, og jeg uttalte «dette går bra, kamerater» før alt ble svart, sier Alexander.

På sykehuset ble han diagnostisert med livstruende hodeskader, og legene fjernet en benlapp på over 30 centimeter for å lette trykket på hjernen.

- Jeg har det bra nå
Siden den gang er han operert 17 ganger. Både for å installere et dren, samt for å forbedre skjelingen som kom etter hendelsen.

- 17. august 2011 ble jeg skrevet ut fra Sunnaas, men jeg måtte flytte tilbake på gutterommet. Familien min har vært med meg hele veien, også gjennom depresjonen som kom senere. Det har vært en påkjenning for dem, men jeg har vært heldig som har hatt familien min å prate med, sier 27-åringen, som nå er i prosessen med å finne seg et eget sted å bo.

- Hvordan har du det nå?

- Jeg har det veldig bra. Jeg er psykisk og fysisk sterkere enn det jeg var før. I stedet for å bli sur og grinete har jeg forsøkt å vri det til noe positivt. Jeg tar det med meg lærdommen videre, forteller Alexander.

Ønsker ikke fengsel
Mange minner Alexander hadde før den forferdelige mainatta i 2011 er sporløst borte. Han måtte bli kjent med seg selv på nytt. Samtidig ønsker han ikke hevn over gjerningsmannen.

- Var det jeg som bestemte konsekvensene ønsker jeg at han skulle vært på sykehuset en vanlig arbeidsdag for å leve med samvittigheten, om han har noen. Det tror jeg er verre enn fengsel.

- Jeg satte livet på vent, og kunne ikke gjøre noenting i flere år. Fortsatt kan jeg ikke trene fotball, men jeg trener styrke og svømmer. Det er litt trist at sånne ting forsvinner, men jeg har lært at det er håp uansett hvor langt nede man er. Det tar jeg med meg videre, avslutter han.

«Insider» kan du se 4. januar på Max.

SNAKKER UT:  Fire år etter han ble utsatt for blind vold etter en bytur på Aker Brygge i Oslo, forteller 27-åringen om da han ble pådratt livstruende hodeskader. Foto: Max
SNAKKER UT: Fire år etter han ble utsatt for blind vold etter en bytur på Aker Brygge i Oslo, forteller 27-åringen om da han ble pådratt livstruende hodeskader. Foto: Max Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media